En de Oscar voor beste filmlocatie gaat naar..

25 januari 2012

De genomineerde films voor de 2012 Academy Awards, waarbij de prestigieuze Oscars worden uitgereikt, zijn weer bekend gemaakt. Skyscanner heeft vijf filmlocaties van genomineerde films op een rij gezet die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Parijs – Midnight in Paris
De fantasie van Woody Allen over een schrijver die terug gaat in de tijd naar 1920 in Parijs, om daar op te trekken met literaire en artistieke grootheden als Dali, Picasso en Hemingway, is één grote liefdesverklaring aan Parijs. De locaties zijn misschien wat cliché (île de la Cité, Montmartre, Versailles etc.) maar evengoed prachtig. Midnight in Paris is niet de enige genomineerde film die zich in Parijs afspeelt. Hugo, een film van Martin Scorcese heeft zelfs de meeste nominaties, en gaat over een weesjongetje dat stiekem in een treinstation in Parijs leeft.

Stockholm – The Girl with the Dragon Tattoo
The Girl with the Dragon Tattoo is gebaseerd op het gelijknamige eerste deel van de Millennium Trilogie van Stieg Larsson, in Nederland bekend onder de titel ‘Mannen die vrouwen haten’. De film van regisseur David Fincher is deels opgenomen in Stockholm. Het Stockholm Stadsmuseum biedt een speciale Larsson thema wandelroute aan waarbij verhalen over het opnemen van de film worden verteld. Kom even tot rust met een kopje koffie en een Stieg Larsson boek in de Mellqvist koffiebar of breng een bezoekje aan de trendy bar ‘Kvarnen’ op het eiland Södermalm.

Dartmoor, Engeland – The War Horse
Stephen Spielberg’s film is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Michael Morpugo en is een verhaal over de vriendschap tussen een jongen en een paard en dat tegen de achtergrond van de oorlog. Er is gefilmd in het liefelijke natuurgebied Dartmoor, in de graafschap Devon en in de graafschap Wiltshire in de regio South West England. Stephen Spielberg schijnt tijdens het filmen gevallen te zijn voor de charmes van Devon.

Mississippi – The Help
Het verhaal van Kathryn Stockett’s boek ‘The Help’ vindt plaats in Mississippi in 1960. De filmversie is daarom ook gefilmd in deze zuidelijke Amerikaanse staat. Het grootste gedeelte van de film is gefilmd in een stadje genaamd Greenwood, gelegen in Mississippi Delta in het noorden van New Orleans. Het heeft wel wat weg van een openlucht museum waar een ‘The Help tour’ georganiseerd wordt voor geïnteresseerden en/of toeristen. Ontdek het platteland dat dankzij het succes van deze film steeds meer toeristen trekt.

Los Angeles – The Artist
Michel Hazanavicius’s stille liefdesbrief aan het gouden tijdperk van de Amerikaanse cinema is gefilmd in Los Angeles. Aangezien de film plaatsvindt in de jaren ’20, is het lastig dezelfde sfeer te benaderen, maar het Million Dollar theater is hier zeker een bezoekje waard evenals het Bradbury Building aan de overkant. Filmliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan Universal Studio’s voor de ultieme Hollywood ervaring.