Enorme belangstelling cruisedagen Amsterdam

26 mei 2009

Enorme belangstelling cruisedagen Amsterdam

In de cruiseterminal in Amsterdam vond op 22 en 23 mei de cruisedagen plaats. Ruim 3.500 bezoekers bezochten de beurs waar diverse rederijen waren vertegenwoordigd. Ook werd het vakantiegevoel aan boord beleefd op de schepen van het Italiaanse Costa Cruises.

Cruisen is hot. De belangstelling voor de cruisedagen, georganiseerd door cruisespecialist Cruisetravel, bevestigt deze populariteit. Ruim 3.500 bezoekers kwamen op vrijdag en zaterdag naar de PTA (Passenger Terminal Amsterdam). Naast de beursvloer, waar diverse rederijen als Aida, Windstar, Cunard, Holland America Line, Fred. Olsen Lines, Norwegian Cruise Lines, Princess Cruises vertegenwoordigd waren, was er de unieke gelegenheid aan boord te gaan van een echt cruiseschip.

Op vrijdag lag de Costa Atlantica aangemeerd in Amsterdam en op zaterdag de de Costa Mediterranea, waar 2.600 bezoekers een kijkje aan boord konden nemen. Beide schepen van Europa’s grootste cruisemaatschappij Costa Cruises zijn ongeveer 300 meter lang en hebben capaciteit voor maximaal 2680 gasten. De bezoekers konden gedurende anderhalf uur een goed beeld krijgen van de faciliteiten zoals de zwembaden, het wellness- en fitnesscenter en de kinderclubs en ervaren hoe riant de hutten zijn. Als klap op de vuurpijl gaven Cruise Travel en Costa een half uur durende presentatie inclusief showimpressie in het imposante theater, dat drie dekken hoog is en maximaal 1200 gasten kan herbergen.

Meer informatie over Cruisetravel op www.cruisetravel.nl. Meer informatie over Costa op www.costacruises.nl
Zie ook www.cruisedagen.nl