Ervaringen die je alleen in Zuid-Korea kunt opdoen

18 juni 2021

Jjimjilbang
Reinig je ziel in een van Korea’s jjimjilbangs. Deze traditionele Koreaanse badhuizen zijn op iedere hoek van de straat te vinden en zijn 24 uur per dag geopend. Oorspronkelijk bestond een jjimjilbang uit sauna’s en hete baden, tegenwoordig zijn alle denkbare faciliteiten aanwezig, van nagelsalons tot game rooms. Ook is het mogelijk om te overnachten in een jjimjilbang. Dit is vaak goedkoper dan hotels waardoor veel budgetreizigers hier overnachten.

Overnachten in een hanok
Ervaar de Koreaanse levensstijl en cultuur door te verblijven in een traditioneel Koreaans huis. Deze vele honderden jaren oude hanoks zijn gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke stijl maar met hedendaags comfort. De sfeer in deze traditionele Koreaanse huizen is vredig en rustgevend. Hanoks zijn milieuvriendelijk vanwege het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, en muren van stro en aarde. Ze beschikken over een uniek verwarmingssysteem; Ondol genaamd. Een vuuroven onder het huis verwarmt een laag stenen die onder de vloer is gelegd en die de warmte naar de hele vloer geleidt. Hierdoor wordt het hele huis aangenaam verwarmd. Ondol heeft de Koreaanse levensstijl zodanig beïnvloed dat nog heden ten dage op de – warme – vloer wordt gezeten. Om te eten, te slapen en voor vrijetijdsbesteding. Vandaar ook het gebruik om bij het binnengaan van een Koreaans huis de schoenen uit te doen.

Leer de traditionele trainingsmethode sunmudo
Het Koreaanse woord sunmudo betekent letterlijk “de manier van meditatieve vechtkunst“. Sunmudo is een vorm van bewegende meditatie en vechtkunst. Het legt de nadruk op de harmonie tussen lichaam en geest door het observeren van de ademhaling. Het is een traditionele Koreaanse boeddhistische krijgskunst die meer dan 1000 jaar geleden is ontstaan. Er zijn in Zuid-Korea temple stay programma’s, waarbij aan de bezoeker sunmudolessen gegeven worden. Je kunt je onder meer bekwamen in krachtige schop- en stootbewegingen, maar ook in meditatie.

Unieke Temple Stay
Duik in de boeddhistische cultuur van Zuid-Korea. Temple Stay programma’s zijn voor reizigers van alle achtergronden en religieuze overtuigingen en die op zoek naar innerlijke rust en kracht. Tijdens een verblijf kan je deelnemen aan verschillende boeddhistische rituelen, waaronder Yebul (ceremoniële dienst), Chamseon (zen meditatie), Barugongyang (kloostermaaltijd) en Dado (theeceremonie).

Noraebang
Meezingen met je favoriete hits. In het Koreaans betekent “norae” zingen en “bang” betekent kamer. Een avondje naar de Noraebang bestaat dan ook uit een eigen privéruimte, voorzien van alle gemakken, zodat je met vrienden onderling uit volle borst kan meezingen met een enorme keuze aan liedjes. Voor veel Koreanen is het een plaats om te ontstressen van het dagelijkse leven met vrienden, collega’s of familie.

Maak kennis met de Koreaanse entertainmentcultuur
Waar ervaar je de Koreaanse cultuur, ook wel K-culture, beter dan in Zuid-Korea zelf. Dompel je onder in de entertainmentcultuur en bezoek één van de vele filmsets, zoals Suncheon Open filmset. Bezoek één van de cafés die worden gerund door K-sterren of neem deel aan K-popdanslessen en leer hier danspasjes uit videoclips van bekende K-pop artiesten als BTS en Blackpink.

Boryeong festival
Feesten in de modder van het Boryeong-festival. Elk jaar verandert dit kustplaatsje letterlijk in een feestlocatie. Modderspelen, een modderhindernismarathon, modderbaden en -massages, modderglijbanen en concerten maken het Boryeong festival compleet. Je kunt er ook cosmetica en andere verzorgingsproducten kopen, die van de heilzame Boryeong modder gemaakt worden. Een origineel souvenir voor thuis. Krijg je al zin in een potje glibberig modderworstelen? Klik hier voor andere geweldige Koreaanse festivals die je niet mag missen!

Seoul van boven
Genieten van een uniek uitzicht over Seoul en haar omgeving. De Lotte Tower is een van de hoogste gebouwen ter wereld. De lift brengt je in enkele minuten naar de hoogste verdieping waar je op heldere dagen tot aan de oceaan kan kijken. Hier moet je geen hoogtevrees hebben, want de toren heeft een glazen platform waar je 500 meter naar beneden kunt kijken.

Verkleed je als een poortwachter van het Gyeongbokgung Paleis
Trek een origineel kostuum aan en waan je poortwachter van het belangrijkste en grootste paleis uit de Joseon-dynastie; Gyeongbokgung. Dit monumentale bouwwerk strekt zich uit over een oppervlakte van 400.000 m2. In het paleis is vele eeuwen aan Koreaanse geschiedenis en traditie te zien. De kostuum-experience is gratis en kan op momenten tussen het traditionele wisselen van de wacht door de officiële wachters.

Proef de Koreaanse keuken
Ontdek de geheimen van de meest populaire Koreaanse gerechten tijdens een kookcursus. Het zijn vooral de verse en gezonde ingrediënten die de Koreaanse keuken kenmerken. Er is geen betere manier om er meer over te leren dan door zelf Koreaanse gerechten te bereiden onder leiding van een lokale kok. Inkopen doen op de markt, aan de slag met de ingrediënten en vervolgens aan een lange tafel genieten van de heerlijke gerechten.

Like onze Facebook-pagina @visit Zuid-Korea en laat je inspireren door wetenswaardigheden, foto’s, filmpjes en reisadviezen over magisch Korea.


Meer weten over Korea? Kijk op https://visitkorea.or.kr/