F1-coureur Lewis Hamilton op Top Gear Festival Barbados

20 februari 2014

Vorige maand werd bekend dat het Top Gear Festival in 2014 zijn debuut maakt op het Caribische eiland Barbados. Vandaag is bekend gemaakt dat Formule 1-coureur Lewis Hamilton ook zijn opwachting zal maken.

De Britse coureur die in 2008 wereldkampioen werd komt op 17 en 18 mei naar het gerenoveerde Bushy Park circuit om deel te nemen aan verschillende uitdagingen. Dit doet hij samen met de presentatoren Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond.

Hamilton heeft al enige affiniteit met de Caribbean want zijn grootouders komen van Grenada, een eilandje vlakbij Barbados. De passie voor motorsport begon al op zijn achtste en sindsdien heeft hij een noemenswaardige carrière opgebouwd. Zo is hij de coureur met de meest achtereenvolgende podiumplaatsen, meeste overwinningen en poleposities in een seizoen en was hij de jongste Formule 1-coureur ooit die wereldkampioen werd in 2008.

Hamilton sluit aan in een rij van F1-coureurs die ook al eens aanwezig waren op het Top Gear Festival, zoals David Coulthard, Mark Webber, Mika Hakkinen, Jody Scheckter en Eddie Jordan.

Lewis Hamilton reageert: “Ik kan niet wachten om aanwezig te zijn op het Top Gear Festival in Barbados. Ik hou van het eiland en ben ook al een paar keer te gast geweest bij de TV opnames van Top Gear. Dat vond ik altijd ontzettend leuk en kijk er dus ook erg naar uit om de sfeer van een live evenement van Top Gear te ervaren. Ben erg benieuwd wat Jeremy, James en Richard voor me in petto hebben.’’

Petra Roach, Vice President Sales & Marketing van de Barbados Tourism Authority zegt: “De aanwezigheid van Lewis Hamilton in combinatie met de huidige line-up maakt dit Top Gear Festival op Barbados het ultieme event dat in de Caribbean plaatsvindt deze zomer. We zijn al erg enthousiast, maar er komt nog meer nieuws aan wat ervoor gaat zorgen dat iedereen bij dit festival aanwezig wil en moet zijn.’’

Het Top Gear Festival in Barbados verwacht tienduizenden fans en het programma laat dan ook niets aan de verbeelding over. The Stig en het Top Gear Live Stunt Driving Team zullen spannende stunts uitvoeren en gaan uitdagingen niet uit de weg. Ook is er de Red Bull Global Rallycross waarin beroemde racers als Ken Block, Bucky Lasek en Scott Speed het tegen elkaar opnemen. Tanner Foust, co-host in de Amerikaanse versie van Top Gear is ook aanwezig.

Het wordt aangeraden om op tijd een kaartje te kopen voor dit grote evenement op Bushy Park dat op korte afstand ligt van het vliegveld in de hoofdstad Bridgetown. Kaartjes zijn te koop vanaf €27,50 en er zijn ook speciale tarieven voor kinderen. De officiële website voor meer informatie en online
ticket verkoop is: www.topgearfestivalbarbados.com.