Feestelijk vertrek eerste Jet Airways-vlucht Bangalore

Derde dagelijkse non-stop vlucht naar India versterkt verbinding met Nederland

Schiphol, 30 oktober 2017: Met de zegening door een pastoor, een imam en een Hindoeïstische pandit werd zondag de eerste Jet Airways-vlucht naar het Zuid-Indiase Bangalore uitgeleide gedaan. De toonaangevende Indiase full-service luchtvaartmaatschappij had talrijke relaties vanuit journalistiek en reissector alsmede een tiental in de prijzen gevallen vliegtuigspotters te gast. Zij waren getuigen van de traditionele ceremonie van het openbreken van een kokosnoot.

Jet Airways

Gastheer Samir Chada – General Manager Benelux Jet Airways – stelde in zijn welkomstwoord: “De overweldigende belangstelling voor India heeft ons er vorig jaar al toe gebracht om de capaciteit op onze dagelijkse vluchten naar Mumbai en Delhi te vergroten. Vandaag markeert de start van onze derde directe verbinding naar India.” Hij vervolgt: “Met de directe verbinding naar Bangalore ontsluiten we een regio met een grote en groeiende zakelijke sector. Bangalore geldt als het Silicon Valley van India, waar veel (Nederlandse) multinationals met een eigen vestiging of partnerschap actief zijn. Tegelijk geven we ook onze relaties in de reissector de kans om het zuiden van India gerichter aan te bieden.”

André van den Berg – Chief Commercial Officer Amsterdam Airport Schiphol – stond stil bij de forse ontwikkeling van Jet Airways op de luchthaven. “Het is voor Amsterdam Airport Schiphol van vitaal belang om sterk verbonden te zijn met de wereld. Het brede netwerk van Jet Airways past naadloos in ons doel om India via Nederland met de rest van de wereld te verbinden. Het is geweldig en indrukwekkend tegelijk om te zien dat dankzij de inspanningen van Jet Airways en haar luchtvaartpartners het aantal vluchten tussen India en Schiphol sinds januari 2016 van slechts 7 naar 31 per week is gegroeid.”, zo stelde hij.

Jet Airways zal op de nieuwe route de Airbus A330-300 inzetten, voorzien van economy class en de meermaals onderscheiden Premiere class.

Jet Airways

Ook groei vanuit Parijs en Londen Heathrow
Tegelijkertijd startte Jet Airways non-stop vluchten tussen Parijs Charles De Gaulle en Chennai. Ook werd op de route Londen Heathrow – Mumbai een derde dagelijkse vlucht geïntroduceerd. Daarmee is Jet Airways de enige Indiase luchtvaartmaatschappij die dagelijks drie directe vluchten tussen India’s commerciële hoofdstad en mainport Londen Heathrow aanbiedt. Naast het inspelen op de groeiende vraag op deze populaire route biedt Jet Airways haar gasten hiermee nog meer flexibiliteit en keuze, geheel in de geest van haar Guest First filosofie.

Jet Airways

Foto credits: Amsterdam Airport Schiphol & Jet Airways