Feestmenu’s van topchefs aan boord van Costa Cruises

1 december 2010

Feestmenu’s van topchefs aan boord van Costa Cruises
Vier chefs van toprestaurants uit Milaan, Londen, New York en Parijs brengen tijdens de feestdagen Italiaanse haute cuisine op zee.

Bekroonde chef’s van Italiaanse toprestaurants Cracco in Milaan, Santini in Londen, La Stresa in Parijs en San Pietro uit New York stellen speciaal voor de feestdagen overheerlijke menu’s samen aan boord van vijf Costa schepen. Er worden meer dan 500.000 van deze menu’s uitgeserveerd tijdens de Kerst en Nieuwjaar cruises!

Costa Cruises is de grootste Italiaanse cruisemaatschappij en tevens de nummer 1 in Europa. Met de bekende Italiaanse touch komt Costa met een uniek event voor de aankomende feestdagen. De chefs van vier wereldberoemde Italiaanse restaurants creëren prachtige menu’s voor de passagiers van Costa. Van restaurant Carlo Cracco, dat is beloond met twee Michelin sterren, naar Londen waar Santini Italiaanse gerechten serveert met een Venetiaans accent, tot Parijs waar Le Stresa traditionele mediterrane recepten als specialiteit heeft. Vanuit Amerika is het restaurant San Pietro die de ‘Big Apple’ heeft veroverd door op Zuid-Italiaanse smaken en producten te focussen.

Uniek, stijlvol en oog voor detail is typisch Italiaans. Al 60 jaar biedt Costa Cruises het beste in Italiaanse gastvrijheid, keuken en entertainment. Als de ambassadeur van de Italiaanse cultuur wil Costa met dit initiatief 150 jaar eenwording van Italië vieren waarbij de focus ligt op gezellig samenzijn. Dit wordt gedaan door regionale gerechten aan te bieden uit het hele land, van noord tot zuid.

De uitvoerende chefs op de vijf Costa schepen (Costa Pacifica, Costa Concordia, Costa Magica, Costa Luminosa en de Costa Deliziosa) zullen de gerechten klaarmaken voor de Kerst en Nieuwjaar menu’s. Deze gerechten worden gemaakt volgens de recepten van de vier toprestaurants. In het bijzonder zal Costa zich ook richten op de wijnen van het merk Aneri, een partner van Costa Cruises.

De 15.000 gasten die ervoor kiezen om de feestdagen door te brengen aan boord van één van de vijf Costa schepen gaan genieten van de heerlijkste feestmenu’s terwijl ze onderweg zijn naar prachtige bestemmingen. De Costa Deliziosa en de Costa Luminosa zijn de meest luxueuze schepen uit de vloot en nemen de passagiers mee op een reis naar de Arabische Emiraten. Deze cruise duurt één week en vertrekt vanuit Dubai. De Costa Pacifica en de Costa Concordia zijn de grootste schepen uit de vloot. Deze laten de passagier kennis maken met Spanje, Marokko en de Canarische eilanden. De Costa Magica maakt een één week durende reis naar het westen van het Middellandse Zeegebied.

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl