Fietsroute in het teken van truffels

1 september 2008

Fietsroute in het teken van truffels

Istrië heeft een uitgebreid netwerk aan fietsroutes, voor tourfietsen en mountainbikes, zware en minder zware routes en daarnaast ook nog vele thematische. In het najaar is een truffel fietsroute een aanrader voor de sportievelingen.
De route gaat door een schilderachtig deel van Noord Istrië. Startplaats is het middeleeuwse Buzet, prachtig gelegen op een heuveltop. Deze stad wordt ook wel ‘truffelstad’ genoemd aangezien de nabijgelegen bossen rondom de vallei van de rivier de Mirna tot de beste truffelvindplaatsen van Istrië worden gerekend. In september en oktober vinden de ‘dagen van de truffels’ plaats, een soort beurzen waar vooral truffels maar ook andere culinaire waar aan de man wordt gebracht.
De route leidt verder naar de ‘Istarska Toplice’, de heilzame thermale bronnen, ook gelegen aan de rivier de Mirna. Door het hoogteverschil is deze route zwaar, maar de beloning in de vorm van de schitterende vergezichten maakt veel goed. Via de verschillende dorpjes en veelal onverharde wegen, slingert de in totaal bijna 35 km lange route zich weer terug naar Buzet.

Kijk op www.istria-bike.com voor meer informatie.