Ga op kaasreis door de nieuwe Gouda Cheese Experience

28 mei 2020

1 juni 2020 opent de langverwachte Gouda Cheese Experience haar deuren. Deze interactieve ontdekking van het verhaal achter de wereldberoemde Gouda kaas is een extra reden om de historische stad te bezoeken.

De oude kazerne in het historische hart van Gouda had de kleur al mee: in het geelgekleurde, monumentale pand aan de Agnietenstraat is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het afronden van de Gouda Cheese Experience. De opening van de attractie zou al op 23 maart plaatsvinden, maar werd vanwege corona uitgesteld tot 1 juni.

De Gouda Cheese Experience is een boeiende combinatie van ontdekken, fun en leren. Virtuele mascotte Ralfie leidt bezoekers op tot echte Goudse kaasmeesters via een interactieve kaasreis langs het proces dat melk in overheerlijke kaas verandert, volgens een recept dat al 800 jaar nauwelijks is gewijzigd. Met ontdekwanden, een 360-graden film en virtueel melken leer je alles over de geschiedenis, het kaasmaken, de kaashandel en de koe. Natuurlijk kan er ook volop geproefd worden van de enige echte Gouda kazen in het bijbehorende restaurant.

Ralfie is overigens een animatiefiguur geïnspireerd op Gouwenaar Ralph Toll, initiatiefnemer van de attractie die in 2017 helaas is overleden. De uitvoering van het creatieve concept is van dezelfde makers als die van de Heineken Experience in Amsterdam.

De Gouda Cheese Experience is 7 dagen per week open. In verband met de coronacrisis zijn er wel aanpassingen met betrekking tot het aantal bezoekers en de openingstijden. Een bezoek duurt tussen de één en anderhalf uur. Voor meer informatie en reserveren kijk op www.goudacheese-experience.com

Combineer de Gouda Cheese Experience met een bezoek aan andere Goudse iconen zoals de beroemde gebrandschilderde glazen in de Sint-Janskerk, de Goudse Waag, de Siroopwafelfabriek, Museum Gouda of de middeleeuwse Goudse straatjes rondom de Markt.

Kijk op www.welkomingouda.nl voor meer informatie