Gay Pride trekt veel bezoekers uit buitenland

24 juli 2013

Met de Amsterdamse Gay Pride in aantocht constateert vliegticketzoekmachine Skyscanner een spectaculaire groei in het aantal zoekopdrachten naar Nederland voorafgaand aan het evenement. De interesse vanuit het buitenland voor de Gay Pride blijkt enorm groot.

Dit blijkt uit cijfers van Europa’s nummer 1 vliegticketzoekmachine Skyscanner. De Gay Pride, met als hoogtepunt de traditionele Canal Parade op 3 augustus, blijkt een enorme toeristentrekker. Het aantal zoekopdrachten naar Nederland vertoont op de dagen voorafgaand aan de Gay Pride vanuit vele landen een sterke piek. Gemiddeld genomen is er zelfs sprake van een verdriedubbeling van het aantal zoekopdrachten, zowel vergeleken met een precies een week eerder als precies een week na het evenement.

Griekenland spant daarbij de kroon met zeven keer zoveel zoekopdrachten als de week er voor, gevolgd door Turkije en de Verenigde Staten. Turkije staat opvallend op een tweede plek, maar met het Suikerfeest in aantocht om het einde van de Ramadan te vieren is de kans groot dat dit de reden is van de groei. De Britten zijn altijd in voor een feestje en zullen waarschijnlijk de meest geziene gasten zijn in Amsterdam. Opmerkelijk is de groei van het aantal zoekopdrachten vanuit Italië (216%), waardoor het er op lijkt dat er bijna evenveel Italianen als Britten naar de hoofdstad zullen komen.
 

 

Top 10 landen met meeste bezoekers

Top 10 landen met grootste groei*

1

Groot-Brittannië

Griekenland

591%

2

Italië

Turkije

396%

3

Spanje

Verenigde Staten

321%

4

Rusland

Portugal

307%

5

Griekenland

Hongarije

301%

6

Portugal

Kroatië

283%

7

Polen

Canada

271%

8

Frankrijk

Polen

244%

9

Ierland

Australië

236%

10

Duitsland

Spanje

227%

 *Percentage groei vergeleken met de week ervoor