Golfliefhebbers kunnen eindelijk in Istrië terecht

27 augustus 2009

Golfliefhebbers kunnen eindelijk in Istrië terecht

Na lang wachten is het zover: Istrië heeft een heuse 18 holes golfbaan. Toch is het niet de eerste, begin vorige eeuw had Istrië zelfs een van de grootste en mooiste golfbanen van Europa.

Er mag dus gerust gezegd worden dat Istrië een lange golftraditie heeft. Op de Brijuni (Italiaans: Brioni) eilanden ligt namelijk een golfbaan uit 1922. In die tijd was de eilandengroep onderdeel van Italië en een geliefde uitvalsbasis van de adel en jetset. De baan was en is prachtig in de natuur gelegen en kan het hele jaar bespeeld worden. Op deze historische (want ook domein van Tito waar hij al zijn beroemde gasten ontving) plek golfen levert een unieke ervaring op. Het predicaat ‘milieuvriendelijk’ is zeer van toepassing: geen pesticiden komen in de buurt van deze baan en het gras wordt kort gehouden door moeflons, herten en konijnen.

Weliswaar bijzonder, de standaard is niet van deze tijd en golfliefhebbers zijn het er al lange tijd over eens dat een bestemming als Istrië bij uitstek geschikt zou zijn voor mooie golfbanen. Niet alleen de omgeving en het klimaat zijn ideaal voor de sport, het toeristische en culinair aanbod in deze regio is van een zeer hoog niveau. Een aantal gebieden is aangewezen als mogelijke locatie van toekomstige golfbanen maar de strenge milieuwetgeving en andere praktische bezwaren staan vooralsnog in de weg.

Gelukkig is deze maand de officieel tweede golfbaan van Istrië en derde golfbaan van Kroatië geopend. Kempinski Golf Adriatic is de baan behorend bij het op 1 augustus geopende hotel Kempinski Adriatic. De baan ligt op een steenworp van zee verwijderd. Het beschikt verder over een driving range, putting- en chippinggreen, Golf Pro shop en een club huis met uitzicht over zee, Slovenië en Italië. Bij helder weer is Venetië te zien en in de winter vormen de besneeuwde uitlopers van de Alpen een fantastische aanblik. Het hotel biedt uiterst aantrekkelijke arrangementen. Bijvoorbeeld een ‘golf & wellness’ arrangement met inbegrepen 2 nachten in een deluxe zeezicht kamer, gourmet ontbijt met zeezicht, toegang tot de Spa, een diner, twee greenfees per persoon, een sportmassage en een sunset cocktail vanaf € 372,- p.p., in een tweepersoonskamer. Vanaf 1 november zakken de prijzen nog.
Uitgebreide informatie en prijzen op www.kempinski-adriatic.com

Meer informatie over Istrië op www.istra.hr