Golfvakantie Tunesië: golfen, stranden en eeuwenoude cultuur

24 mei 2017

Tunesië is een verrassend en betaalbaar golfvakantieland. Hier combineer je golfen tussen dadelpalmbomen met zonnen op uitgestrekte stranden en een ontdekkingstocht langs een eeuwenoude cultuur en een rijke keuken. Onder meer in Hammamet, Port El Kantaoui en Monastir.

Tunesië telt tien grote golfbanen, drie daarvan liggen in de populaire badplaats Hammamet. Zo is er de 45-holes golfcomplex Golf Citrus Hammamet, een internationaal concept van golfbaanarchitect Ronald Fream, opgebouwd rond zeven meren, omgeven door olijfbomen en dadelpalmen. Citrus is geschikt voor golfers van alle niveaus en biedt volop uitdaging voor ervaren golfers. De 45-holes zijn opgebouwd uit twee 18-holes banen Par 72 banen, de ‘Citrus Les Oliviers’ baan (6106 meter mannen, 5290 meter vrouwen) en de ‘Citrus La Forêt’ (6066 meter mannen, 5235 meter vrouwen) plus een uitdagende executive 9-holes Par 28 baan van 1221 meter. Het fraaie clubhuis in Tunesische stijl en het bijbehorende toprestaurant zijn de kers op de taart.

Een andere golfersfavoriet in Hammamet is de prachtige Yasmine Valley Golf Course, met 18 holes Par 71 en een executive 9-holes van 1221 meter, ook weer van de hand van Ronald Fream. Wie er een golfweek van wil maken, plakt er een paar golfdagen aan vast in Port El Kantaoui en slaat af op de Kantaoui Panorama Course (Par 72, 6045 meter) en de El Kantaoui Sea Course (Par 73, 6273 meter) of in het nabijgelegen Monastir, 25 minuten rijden vanaf Port El Kantaoui. Monastir, ooit de playground van Julius Ceasar, is de trotse bezitter van het mooie Flamingo resort met een 18-holes golfbaan (Par 72, 6402 meter).

Stranden Hammamet en de cultuurschatten van Tunis
Om het golfen af te wisselen, zijn er de uitgestrekte stranden van Hammamet, maar de badplaats geeft ook een inkijkje in het dagelijkse Tunesische leven en de traditionele cultuur. Leuk zijn de dagelijkse markt, de crèmekleurige medina en de kasba, het fort van de medina.
Voor meer cultuur en de grootste medina van het land ga je naar hoofdstad Tunis, drie kwartier rijden vanaf Hammamet. Een stad die je trakteert op een mix van Franse, Arabische en Afrikaanse invloeden met in het hart van de stad de medina uit de 7e eeuw die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het oudste gebouw is de Zitouna moskee, ook wel bekend als de Olijvenmoskee, en de medina wordt omringd door souks waar in van alles en nog wat wordt gehandeld. Bezoek verder het Bardomuseum met een unieke collectie Romeinse mozaieken, dompel je onder in een traditionele hammam zoals El-Kachachine (Souk des Libraires) en proef de Tunesische keuken bij El Ali, Resto & café culturel inclusief dakterras met uitzicht op de moskee.

Voor meer informatie: www.ontdektunesie.nl