Good Food Guernsey

20 april 2009

Good Food Guernsey

De ongelooflijke concentratie van eersteklas restaurants op Guernsey veronderstelt dat dit kanaaleiland het onderwerp ‘eten’ zeer serieus neemt. En dat is ook zo, blijkt ook online op www.goodfoodguernsey.com.

De Normandische roots, gecombineerd met een kosmopolitisch verleden als zeevaarders, het milde klimaat, de zee met een overvloed aan vis en naar eigen zeggen de beste melk ter wereld maken Guernsey tot een culinair paradijs. Dit gegeven wordt kracht bijgezet met een aantal evenementen op culinair gebied. Voor bezoekers zijn de belangrijkste twee de jaarlijks terugkerende evenementen ‘Summer Seafood’ en het populaire ‘Tennerfest’.

Summer Seafood vindt plaats in de zomer, tot zover geen verrassing. Des te verrassender zijn de menu’s die speciaal voor dit evenement worden samengesteld en de bezoeker de gelegenheid geven de rijke en gevarieerde zee-oogst, zoals kreeft, mosselen en zeebaars te proeven.

Een goede reden om in de herfst naar Guernsey te gaan is het Tennerfest. Voor een ‘tenner’ (tien pond) zijn in meer dan 160 deelnemende restaurants menu’s samengesteld. Dat is ongelooflijk veel waar voor geld, zeker nu het met de huidige koers neerkomt op nog geen € 11,50!

Het culinaire seizoen wordt echter afgetrapt met diverse ‘Taste of Guernsey’ events. Op een simpele en doeltreffende manier maakt de bezoeker kennis van de lokale keuken. Ook bewoners worden herinnerd aan het feit dat Guernsey zeer bijzonder en hoogwaardig voedsel van eigen bodem (en zee) produceert, mede dankzij het milde klimaat. De ‘taste of Guernsey’ events vinden plaats in een ‘event tent’ en gehost door een Guernsey Chef op verschillende momenten gedurende het hele seizoen. Informatie over data en locaties zijn te vinden op www.goodfoodguernsey.com.

Meer informatie over Guernsey op www.visitguernsey.com. Kijk ook eens op www.gourmetguernsey.com