Groei aantal boekingen via smartphone

30 januari 2017

Het afgelopen jaar is 81 procent van de vooraf geregelde reizen online geboekt. Het aantal boekingen via de smartphone is daarbij licht aan het groeien.

In totaal zijn er zo’n 500.000 vakanties geboekt via de smartphone: een groei van 1 procent in 2015 naar 2 procent in 2016. Vooral de vakanties kort voor vertrek en/of hotelreizen worden door de Nederlandse reiziger met een smartphone geboekt. Het aantal boekingen via de tablet is gegroeid van 9 procent naar 12 procent.

Ondanks dat steeds meer Nederlanders in het bezit zijn van een smartphone en/of tablet, zijn de desktop en laptop hedendaags nog de meest gebruikte apparaten om vakanties mee te boeken. Daarbij blijft de laptop stabiel qua boekingen met 48 procent, hoewel de populariteit van de desktop toch is gedaald van 39 procent naar 36 procent.

Onderzoeksbureau NBTC-NIPO verwacht dat de smartphone een steeds gewoner boekingskanaal zal worden. Daarbij wijst het bureau naar China. In dit land wordt 25 procent van de reisboekingen mobiel gedaan. Ook de Nederlandse reisorganisaties verbeteren de mobiele beleving.

Bron: Emerce