Guernsey: stukje Frankrijk, opgeraapt door de Engelsen

29 juni 2009

Guernsey: stukje Frankrijk, opgeraapt door de Engelsen

Zo omschreef Victor Hugo Guernsey, het Kanaaleiland waar de Franse schrijver 14 jaar in verbanning doorbracht.

De ruige kliffen en het liefelijke binnenland, de Engelse sfeer met de Franse slag; het inspireerde de Franse schrijver tot zijn grootste meesterwerken. De Franse schilder Renoir kan er over meepraten: het bijzondere licht aan de kust bij Moulin Huet inspireerde hem tot het maken van veertien doeken.

Iedereen kan zich net als Hugo of Renoir laten inspireren door Guernsey. Tot medio september vliegt VLM direct in nog geen anderhalf uur naar dit Kanaaleiland. Deze arrangementen zijn te boeken via Sunair of Buro Britain. Met de auto kan ook; vanuit St. Malo een korte overtocht met Condor Ferries.

De relatief korte reistijd wordt beloond met aankomen in een totaal andere wereld. Het voelt half Frans, en veel restaurants zijn dat dan ook, en hebben, evenals vele bezienswaardigheden en straten, klinkende Franse namen. Door de verbondenheid aan de Britse kroon ademt het ook een typisch Engelse sfeer, zeker dank zij de cottages met de prachtige tuinen in het binnenland maar niet in de laatste plaats omdat er Engels gesproken wordt. Guernsey is echter autonoom, met een eigen regering, eigen geld en postzegels. Verder is Guernsey gezegend met een zeer mild klimaat danzij de Caribische Golfstroom, waardoor ook tropische plantensoorten hier gedijen. Dit alles en meer maakt Guernsey zo uniek. En zo dichtbij.

Meer informatie over Guernsey op www.visitguernsey.com. Reisarrangementen op www.sunair.nl en www.burobritain.nl. Kijk ook eens op www.victorhugo.gg