Het Holetown Festival

30 december 2010

Het Holetown Festival

Al sinds 1977 is het Holetown Festival één van de bekendste festivals op Barbados. In 2011 wordt alweer de 35e editie gevierd en dit wordt groots aangepakt.

Op 17 februari 1627 kwamen de eerste Engelsen aan land bij Holetown. Vanaf deze dag werd Barbados een Britse kolonie. Om dit te gedenken wordt er sinds 1977 het Holetown Festival gevierd. Gedurende een week vinden er verschillende activiteiten plaats die de cultuur en tradities van Barbados weergeven. Onder deze activiteiten vallen onder andere: traditionele volkszang en dans, sport en spel, parades, gezellige marktjes en natuurlijk eetstalletjes waar de smaak van de Bajan keuken geproefd kan worden.

Het entertainment bestaat uit gevarieerde muziek, denk aan gospel, klassiek en calypso. Deze muziek wordt ten gehore gebracht als een openlucht concert. Verder is er een kunsttentoonstelling, een typische Bajan parade en een demonstratie van The Band of the Royal Barbados Police Force, genaamd ‘’Beating the Retreat’’.

Een erg leuk onderdeel van het Festival is de Queenshow. Tijdens deze show strijden zeven deelneemsters om de titel ‘Miss Holetown’. Schoonheid, talent en intelligentie zijn de eigenschappen waar op gelet wordt.

Om een goed beeld te krijgen van het eiland Barbados is het Holetown Festival een must. Gedurende de week wordt geschiedenis op een feestelijke manier gecombineerd met het huidige leven op Barbados.

Het festival is gratis. Voor een aantal evenementen, zoals sommige concerten, de Queenshow en de Festival Fashion Show zijn tickets nodig met varierende prijzen.

Meer informatie op http://www.holetownfestivalbarbados.com/
Algemene informatie over Barbados op www.visitbarbados.nl