Het lekkerste museum van Europa: het truffelhuis in Buzet

22 april 2009

Het lekkerste museum van Europa: het truffelhuis in Buzet

In de truffelstad Buzet staat misschien wel het lekkerste museum van Europa: ecomuseum het Truffelhuis. Een permanente tentoonstelling, activiteiten, thematische paden en een truffelpark voor kinderen; met dit museum verstevigt Buzet haar positie als truffelhoofdstad van Istrië.

Het truffelhuis gebruikt de truffel, waarvan vele varianten in dit gebied rijkelijk worden gevonden, als een link met andere regio’s en landen waar de truffel wordt gevonden en die hun identiteit voor een groot deel ontlenen als vindplaats van truffels. Het museum speelt ook een actieve rol in de ontwikkeling van toerisme, cultuur en gastronomie. Een belangrijke doelstelling is natuurbehoud, waardoor de groei van truffels kan blijven gestimuleerd.
Een bezoek aan het museum begint met de permanente tentoonstelling waar op een moderne manier informatie wordt gegeven over truffels. De keuken is de plek waar de bezoekers de diverse soorten truffels kunnen proeven. Haast nog leuker dan proeven is deelnemen aan de gastronomische workshops. De keuken is ook de plek waar curssussen en seminars worden gehouden. Voor de kinderen is een aparte ruimte. Hier kunnen zij alle truffelgeheimen op een voor hen aansprekende manier ontrafelen. Dan is er nog een restaurant met een comfortabele wintertuin om op een relaxte wijze de diverse soorten te proeven. Hier wordt ook het toeristische aanbod van de omgeving gepresenteerd.
Meer informatie op www.istra.hr