Het prijskaartje dat hangt aan goedkoop vliegen

17 oktober 2012

Iedereen houdt van een koopje, maar hoe ver gaan Nederlanders om goedkoper te vliegen? Deze vraag stond centraal in recent onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner waaruit blijkt dat Nederlandse reizigers niet bereid zijn elke prijs te betalen.

Uit het onderzoek, waaraan meer dan 550 Nederlandse reizigers meededen, blijkt dat de overgrote meerderheid (62%) geen enkel probleem heeft met reizen vanaf een kleine luchthaven om zo goedkoper te kunnen vliegen. Daarna vindt 15% een vlucht met overstap een acceptabel alternatief om aan een goedkoop vliegticket te komen.

Aan de andere kant is de Nederlandse reiziger niet tot alles bereid om zo goedkoop mogelijk te kunnen vliegen. Zo is maar 1% bereid om te betalen voor het toilet of voor een kleinere stoel met minder beenruimte en is 2% bereid om te reizen met alleen handbagage.

Skyscanner helpt bij het vinden van goedkope tickets. Er kan worden gezocht op bestemming ‘overal’ en Skyscanner produceert razendsnel een overzicht van de goedkoopste bestemmingen op dat moment. Skyscanner vergelijkt meer dan 1000 vliegmaatschappijen, zowel de klassieke vliegmaatschappijen als de budgetmaatschappijen, én ticketwebsites, waarbij de zeer flexibele zoekfilters voor optimaal zoekresultaat zorgen. Skyscanner is een zoekmachine, géén boekmachine. Bij het aanklikken van de keuze wordt de bezoeker meteen doorgelinkt naar de betreffende maatschappij of ticketwebsite waar de boeking kan worden gemaakt. Het gebruik van Skyscanner is gratis.