Historisch hotel The Crane op Barbados mooier dan ooit

27 april 2012

The Crane, het oudste resorthotel van het Caribisch gebied, heeft een flinke renovatie achter de rug en is nu nog mooier en uitgebreider. De afronding van de renovatie valt samen met het 125-jarige jubileum van het resort.

Het resort opende haar deuren al in 1887 en is gebouwd op een spectaculaire klif op het uiterste zuidoostpunt van het eiland waardoor het zowel uitzicht biedt over de Atlantische Oceaan als de Caribische Zee. Het diende destijds als oord voor de elite van het eiland, maar al snel werd The Crane een populaire accommodatie voor de internationale reiziger. Vandaag de dag telt het resort 232 kamers en staat op 40 hectare grond.

Met de verbouwing is er gretig gebruik gemaakt van het uitzicht, want de nieuwe suites bezitten een prachtig uitzicht over de oceaan en vangen de oostelijke passaatwind die voor een heerlijke verkoeling zorgt.

In de afgelopen jaren heeft The Crane veel lofbetuigingen ontvangen. Zo komt Crane Beach vaak voor op lijstjes van de mooiste stranden ter wereld en staat deze plek in de top 50 van ‘must-see’ bestemmingen ter wereld. Mede hierdoor is The Crane ook een populaire plek om te trouwen. Veel koppels komen hier dan ook naartoe om hun liefde te vereeuwigen en meteen te genieten van hun honeymoon. Dankzij de prachtige uitstraling van het resort, een van de mooiste stranden ter wereld en het geweldige uitzicht is dit dé plek bij uitstek om elkaar het ja-woord te geven.

Ook op culinair gebied heeft The Crane veel te bieden. Het restaurant ‘Zen’ staat zelfs op nummer 1 in de Zagat, een beoordelingsboek uit Amerika dat zich richt op restaurants, het nachtleven, attracties/bezienswaardigheden en golf. Barbados is een van de weinige Caribische bestemmingen die een Zagat rating heeft.

In de toekomst wil The Crane nog meer uitbreiden met twee nieuwe villa’s, uitbreiding van de spa, een nieuw Caribisch restaurant (wat het totaal op vijf restaurants brengt), een ijssalon en een bioscoop.

Meer informatie op www.thecrane.com

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL