Holetown Festival op Barbados

20 december 2012

Als sinds 1977 wordt op Barbados het Holetown Festival gevierd. Een week lang feest waarin de indrukwekkende geschiedenis, cultuur en levenswijze van dit prachtige eiland wordt gevierd.

Op 17 februari 1627 kwamen de eerste Engelsen aan land bij Holetown. Vanaf deze dag werd Barbados een Britse kolonie en om dit te gedenken wordt er sinds 1977 het Holetown Festival gevierd. Gedurende een week is er van alles te beleven. Er vinden verschillende activiteiten plaats die de indrukwekkende cultuur en jarenlange tradities van Barbados weergeven. Dit is terug te zien in traditionele volkszang en dans, sport en spel, parades, gezellige marktjes en uiteraard eetstalletjes waar de heerlijke Bajan keuken kan worden geproefd.

Een populair onderdeel van dit festival is de zogeheten Queenshow waar zeven deelneemsters strijden om de titel ‘Miss Holetown’. Veel nationale schoonheden doen hier aan mee en worden beoordeeld op uiterlijk, talent en intelligentie.

De muziek gedurende het hele festival is misschien wel het meest opvallend. De muziek op Barbados is namelijk heel variërend. Zo is er gospel te horen, maar ook klassiek en calypso en natuurlijk hun eigen trots Rihanna.

In 2013 vindt het festival plaats van 10 t/m 17 februari. Voor wie een goed beeld van Barbados wil krijgen is het bezoeken van het Holetown Festival een must. De rijke geschiedenis van dit inmiddels zelfstandige eiland wordt op een feestelijke manier gecombineerd met het huidige leven op Barbados. Het festival zelf is gratis, maar voor een aantal evenementen zijn tickets nodig met variërende prijzen.

Meer informatie op http://www.holetownfestivalbarbados.org/

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL