Istrië breidt uit met beleid en oog voor kwaliteit

25 mei 2009

Istrië breidt uit met beleid en oog voor kwaliteit

Het aantal overnachtingsmogelijkheden, maar vooral ook de variëteit hiervan, neemt in Istrië elk jaar toe. Hierdoor kan deze steeds populairder wordende bestemming een groter en gevarieerder publiek bedienen.

Waar eerst de accommodatie aan de kust het aanbod domineerde, is het aanbod in het groene binnenland van Istrië nu ook sterk toegenomen. Bij Nederlanders blijvend populair zijn de campings aan de kust. Istrië heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in de kwaliteit hiervan. Daarnaast streeft Istrië naar een uitbreiding van het aanbod, qua ligging en diversiteit. Dus geen grootschalige nieuwbouw aan de kust, maar upgrading van bestaande faciliteiten. Er is veel kleinschalige uitbreiding gerealiseerd: het aantal privé appartementen is toegenomen, evenals het aantal agro toerisme mogelijkheden. Het Domus Bonus project, waarbij de kwaliteit van privé accommodatie wordt gestimuleerd, speelt een belangrijke rol bij de groei van dit soort accommodatie dat bezoekers het lokale dagelijkse leven laat ervaren en daarnaast budget vriendelijk is. Ook het aanbod vakantiehuizen is sterk uitgebreid. Vooral in de luxe categorie (villa’s en landhuizen) overstijgt de vraag het aanbod al jaren, waardoor de komende tijd nog meer uitbreidingen te verwachten zijn. Dit jaar is het accommodatie aanbod verrijkt met de opening van het nieuwe Monte Mulini hotel in Rovinj, dat nu met Hotel Sol Koralj in Umag het enige vijfsterren hotel in Istrië is.
Met deze ontwikkelingen bedient Istrië de vakantieganger die het massatoerisme links laat liggen en op zoek is naar kwaliteit en waar voor geld.

Meer informatie over Istrië op www.istra.hr