Istrië: een verrassend en bereikbaar alternatief

27 februari 2009

Istrië: een verrassend en bereikbaar alternatief

Wie dit jaar weer eens met de auto op vakantie wil, maar de standaardbestemmingen wil vermijden, hoeft niet ver te zoeken. Op nog geen 1300 km van Utrecht ligt Istrië. Eilanden, een turquoise zee, toprestaurants, een ongerepte kustlijn, groen binnenland; Istrië heeft het allemaal.

Weer eens met de auto op vakantie gaan, kan dit jaar wel heel goed uitpakken. Want het hoeft helemaal geen bestemming te worden waar half Nederland al te vinden is. Miaar het is wel fijn als het in een dag, of, op een relaxtere wijze, in twee dagen te bereiken is. Arriveren in een mediterraan klimaat, met vriendelijke mensen, veel geschiedenis, een ongerepte natuur, geweldige restaurants en een ruime keuze uit accommodaties in alle prijsklassen. Zo’n bestemming is Istrië. Geen massabestemming, maar de in het hoogseizoen toch wel drukke kust is in tien minuten verruild voor een groen binnenland, met uitgestrekte wijnvelden en op de heuveltoppen geplakte middeleeuwse burchstadjes. Eilandhoppen, fietsen, grotten ontdekken, Venetië zien, een optreden in het amfitheater in Pula, wining & dining, duiken, snorkelen, luieren, wijnroutes rijden; kortom er valt heel wat te genieten in dit hartvormige schiereiland in het noorden van Kroatië.
Er is een grote keus uit campings, hotels in alle categorieën, boetiek hotels, privé accommodaties en (heel leuk) agro toerisme. Kijk voor meer informatie op www.istra.hr