Istrië lanceert internationale social mediacampagne ‘win de mooiste vakantie ter wereld’

30 maart 2015

Het verkeersbureau van Istrië lanceert een grootschalige campagne genaamd ShareIstria (www.shareistria.com). Deze internationale uitnodiging is gericht aan bloggers, reisjournalisten en iedereen met een groot bereik op social media.


De geselecteerde winnaars en een reisgenoot naar keuze gaan 7 dagen naar Istrië waar zij bijzondere ervaringen opdoen: duik- en zeillessen, proeverijen met de exclusiefste wijnen uit Istrië, met honden op truffeljacht of het afdalen in onderaardse grottenstelsels zijn voorbeelden van de gevarieerde programma-elementen. Overnachtingen zijn geregeld op unieke plekken zoals in een vuurtoren op een eiland, een ultieme 5* ervaring in hotel Lone in Rovinj of een familiehotel in het middeleeuwse Motovun. Dan zijn er in deze periode nog diverse evenementen: de Red Bull Air Race, ATP Tour in Umag, Filmfestival in Motovun, een dancefestival in Svetvinčenat of een concert in het bekende Romeinse amfitheater in Pula.

€10.000 prijzengeld
Kortom de geselecteerde teams doen genoeg inspiratie op voor het schrijven van minimaal 2 blogposts per dag op hun sociale netwerk of hun blog. De teamleider dient te beschikken over minimaal 5000 volgers. In de periode van 16 mei tot 31 juli zijn er vanuit diverse landen elke week 3 teams in Istrië waarvan aan het eind van elke week het beste team gekozen wordt op basis van het totaal aantal posts, het bereik en de kwaliteit van de gepubliceerde content. De weekwinnaar dingt vervolgens mee naar de hoofdprijs van € 10.000 euro.

Door middel van deze campagne wil Istrië zich verder profileren als aantrekkelijke vakantiebestemming met een geweldig vakantieaanbod zowel aan de kust als in het binnenland. Belangrijke internationale media zoals National Geographic Traveler, CNN, USA Today, Huffington Post, Wine Enthusiast en nog vele anderen kwalificeerden Istrië al in de top tien mooiste bestemmingen ter wereld.

De volledige campagne, inclusief uitnodiging, voorwaarden voor deelname en promotievideo is te zien op www.shareistria.com