Istrië valt in de smaak bij Lonely Planet

21 december 2010

Istrië valt in de smaak bij Lonely Planet

Istrië is door Best in Travel 2011, een speciale editie van de prestigieuze gids Lonely Planet, verkozen tot de nummer twee van de tien meest gewilde bestemmingen in 2011.

Lonely Planet is dé gids die vertrouwd wordt door ontelbare toeristen wereldwijd gedurende hun reis. De filosofie van deze gids is: ‘Het enige wat je nog moet doen is beslissen om te gaan en het moeilijkste gedeelte is voorbij. Dus ga!’ Best in Travel, de speciale editie van Lonely Planet, is een editie met daarin tien landen, tien regio’s en tien steden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

Volgens de woordvoerder van Lonely Planet werd bij het samenstellen van deze lijst voor 2011 nadrukkelijk gekeken naar nieuwe ontdekkingen. Juist tussen de minder bekende bestemmingen boekte Istrië groot succes met deze tweede plaats, direct na de Sinaï in Egypte. Het artikel beschrijft Istrië als een hartvormig schiereiland met een blauwe en een groene regio. De blauwe regio strekt zich uit langs de kust en is een ideale mix van cultuur erfgoed en mooie kustlijn.
Het groene Istrië wordt door Lonely Planet vergeleken met het Italiaanse Toscane, met de groene heuvels en valleien, middeleeuwse stadjes en een fantastisch gastronomisch aanbod. Het verschil is dat Istrië minder grote aantallen toeristen, lagere prijzen en een wat meer authentieke sfeer heeft. In de zomermaanden is het goed vertoeven aan de kust van Istrië, maar ook de binnenlanden van deze regio zijn erg indrukwekkend. Als bezienswaardigheden worden geroemd het amfitheater in Pula, de Eufrasius basiliek in Porec, het Motovun filmvestival en Rovinj. Daarnaast worden Brijuni en Ucka genoemd als mooie natuurreservaten om te bezoeken.

Voor algemene informatie over Istrië kijk op www.istra.hr