Istrië zet stap in de toekomst met opening nieuw hotel Monte Mulini

15 oktober 2008

Istrië zet stap in de toekomst met opening nieuw hotel Monte Mulini

Met de opening van het vijfsterren hotel Monte Mulini bij Rovinj in november, wordt een grote stap gezet in de toch al indrukwekkende toeristische ontwikkeling van Istrië.

Het nieuwe hotel wordt het eerste vijfsterren hotel van deze regio. De ligging kon nauwelijks gunstiger zijn: in een bosrijk natuurgebied, direct aan zee en op loopafstand van het historische Rovinj. Het Londense bureau WATG, toonaangevend bureau voor design binnen de hotelindustrie, tekende voor het ontwerp. Door de ligging net buiten Rovinj en in het park, kon het bureau de klassieke mediterrane architectuur loslaten en kiezen voor een modernere aanpak. Tegelijk benadrukken het gebruik van lokale steensoorten en hout de ligging in de natuur. De stijl kan omschreven worden als tijdloos doordat het puur en simpel is gehouden, gecombineerd met warme details zoals een grote open haard in de entree hal. Het hotel is zo ontworpen dat de meeste kamers uitzicht hebben over de baai aangezien de overkant van de baai natuurgebied is en onbebouwd zal blijven. De overige kamers hebben zeezicht of zicht over het pittoreske Rovinj. Aangezien het hotel als vijfsterren hotel het hele jaar open is, zijn er in het design zowel zomerse als winterse elementen ingevoegd. Het opvallendste feature van het hotel is een enorme glazen muur dat vanuit de entree over drie verdiepingen met bars, lounge café’s en restaurants, zicht geeft over de baai. De grote terrassen met comfortabele stoelen in de schaduw vormen een ideaal plekje in de hete zomer, terwijl het atrium met de haard, het traditionele Istrische restaurant en de wijnkelder een behagelijke plek is in de winter.
Het hotel beschikt over 107 kamers en 10 suites en is geschikt voor zowel de zakelijke als leisure reiziger. Uiteraard wordt voldaan aan de hoogste standaard van luxe met een spa & wellness center, sport en fitness faciliteiten en boetieks. Het gastronomische aanbod is een van de sterkste punten van het hotel. Het heeft een slowfood restaurant en een wijnkelder met meer dan 500 wijnen van de beste kwaliteit.

De opening van het hotel maakt deel uit van het Monte Mulini project, waar de recent gerenoveerde hotels Park en Eden al deel van uitmaken. Zomer 2009 opent hotel Lone er de deuren. Dit hotel is gericht op de zakelijke markt met 250 kamers en fantastische congresfaciliteiten. Eind 2009 komt dan een eind aan het project waarmee een investering van ruim € 335 miljoen euro is gemoeid. Hiervoor verantwoordelijk is Maistra, één van Kroatie’s grootste hotel maatschappijen.

Meer informatie op www.maistra.com