’Ja, ik wil’ op Barbados: de mooiste trouwlocaties voor een droomhuwelijk

22 april 2016

Elegante plantagehuizen, molens, paradijselijke wereldstranden en tophotels maken Barbados tot een grote droomlocatie om het ‘Ja, ik wil’ uit te spreken. Trouwen op Barbados is bijzonder, helemaal in 2016 wanneer het eiland 50 jaar onafhankelijkheid viert.

Naast wereldstranden als Crane Beach, Bottom Bay en Carlisle Bay heeft Barbados talloze andere mooie trouwlocaties met vaak een natuurrijk en historisch decor. Een greep uit de plekken om het jawoord uit te spreken.

Historisch trouwfeest in een plantagehuis Voeg wat geschiedenis toe aan de mooiste dag van je leven en ga voor een historisch trouwfeest op een voormalige plantage met monumentaal plantagehuis. Sunbury Plantation House, een huis van rond 1660, is een fraaie optie met binnenin antieke meubels en buiten mooie tuinen. Samen met een wedding planner vul je de dag in zoals jullie het willen. Het Bellevue Plantation house biedt kant-en-klare trouwarrangementen. Boek je het ‘Island in the Sun’ arrangement inclusief een accommodatie voor 7 dagen, maar de locatie voor een dag huren kan ook.

Molen als trouwdecor Niet alleen in Nederland, ook op Barbados zijn molens te vinden, suikerrietmolens welteverstaan. Tussen de suikerrietvelden op een plantagelandgoed uit de 18 eeuw ligt een magische trouwlocatie verscholen: Pollards Mill. Een stenen pad leidt je naar deze historische plek met geweldig zeezicht, tropische tuinen en fladderende vlinders. Romantischer bestaat niet. Als bonus kun je er ook nog luxe overnachten.

Bloemrijk ringen uitwisselen Houd je van bloemrijk? Ga dan voor Orchid World in Sweet Vale en trouw tussen meer dan 5000 orchideeën met suikerrietplantages rondom. Flower Forest Botanical Gardens met uitzicht op Chalky Mount en de oostkust is ook een zeer kleurrijke trouwlocatie. Sereen, groen, overal bloemen, kolibries en veel vlinders. Omdat het wel eens regent op Barbados, is er zowel een outdoor als indoor paviljoen voor trouwfeesten.

Jawoord op 40 meter onder water Barbados moet je op het water beleven en dus behoort een oceaanbruiloft tot de mogelijkheden. Zo heeft Jammin Catamaran Cruises catamarans voor een trouwfeest waar je u tegen zegt: met livemuziek en onvervalste ‘Bajan’ barbecue. Extra bijzonder: beloof eeuwige trouw onder water met de Atlantis Submarines Barbados, een onderwaterboot die je meeneemt tot een diepte van 40 meter (130 voet). Omgeven door koraal en papegaaivissen. Er kunnen 48 gasten mee onder water.

Hotelhuwelijk: blootsvoets trouwen Heel relaxt is een huwelijksdag en trouwfeest in een hotel. Het grote voordeel is dat je er de huwelijksnacht doorbrengt en dat gasten kunnen blijven slapen. Barbados heeft een ruime keuze uit trouwlocaties in hotels. Neem het Lone Star Boutique Hotel and Restaurant, een luxe, intiem hotel gehuisvest in wat ooit een autogarage was. Of Cobblers Cove, een heerlijk beach retreat waar je blootsvoets kunt trouwen en een diner bij kaarslicht op het strand zo is geregeld. Ultraluxe is natuurlijk het vijfsterrenhotel Sandy Lane met het wereldvermaarde Sandy Lane Beach waar je van A tot Z in de watten wordt gelegd.

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL