Ja, ik wil – trouwen in Centraal-Amerika

23 maart 2017

Het unieke decor voor een droomhuwelijk

Tropisch klimaat, ontelbare archeologische bezienswaardigheden, betaalbare prijzen en de meest ongerepte stranden. Dit zijn slechts een paar onderdelen van een uniek decor voor een prachtige bruiloft of honeymoon in Centraal-Amerika.

Alle ingrediënten voor een droomhuwelijk zijn aanwezig. Lange wandelingen over de prachtige stranden en genieten van de mooiste zonsondergangen. Een dag later loop je in een koloniale stad omringd door duizenden verse bloemen op de achtergrond. Of blijf je toch liever midden in de natuur en ver weg van de drukke grote stad? Ongeacht welke wensenlijstje de bruid en bruidegom hebben, de regio staat gegarandeerd voor de meest adembenemende trouwlocaties.

Onvergetelijke stranden

De honderden kilometers aan witte stranden en azuurblauwe wateren vormen de idyllische omgeving voor een onvergetelijke ceremonie. Gemarkeerd door wuivende palmen en met zacht ruisende golven als achtergrondmuziek. De ongerepte stranden van Costa Rica, Nicaragua, de Bay-eilanden in Honduras, Panama en de beroemde stranden van Belize zijn uitermate geschikt voor de dag van je leven aan de Caribische Zee.

Met haar privé-stranden, luxe resorts en de mystieke kracht van de jungle is Costa Rica uitgegroeid tot een favoriete bestemming voor huwelijksreizen. Liefhebbers van meer actie kunnen hun hart ophalen tijdens een spannende duik tussen de haaien of het beoefenen van één van de vele watersportactiviteiten aan de witte zandstranden in Belize. Alles is mogelijk in Centraal-Amerika. Zo kan je ook bultrugwalvissen spotten in Costa Rica of het uitzetten van honderden net geboren zeeschildpadden aanschouwen in Nicaragua.

Adembenemende steden

Met haar prachtige koloniale gebouwen en de imposante vulkaan op de achtergrond is het charmante Antigua één van de mooiste steden van Guatemala. De romantische landschappen, koloniale kerken, de mystieke Maya-cultuur en uitgestrekte meren bieden een perfecte omlijsting voor een absolute droomreis.

Andere gelijksoortige koloniale omgevingen zijn te vinden in Santa Rosa de Copán in Honduras, Suchitoto in El Salvador, de steden León en Granada in Nicaragua, Cartago in Costa Rica en Casco Antiguo in Panama.