Kleine cruisers zijn kapitein voor een dag

9 september 2015

Wat wil je later worden als je groot bent? Dokter, verpleegkundige, piloot of misschien wel kapitein? Voor wie dat laatste wel ziet zitten, heeft Costa Cruises ‘Captain for a Day’ bedacht. In een dag leren kleine cruisers aan boord alles over de taken die op een kapiteinsbordje liggen.

Seinen met vlaggen en dineren met de kapitein
Gekleed in een echt kapiteinsuniform, krijgen de kinderen een heuse kapiteinstraining. Ze leren seinen met vlaggen, ontdekken welke geheime boodschappen kapiteins op zee gebruiken, zien wat navigeren inhoudt met een kompas en maken een weerbericht op zee. Klapstuk is een kapiteinsmaal waarbij de kapitein zelf aan tafel schuift en de kinderen een diploma uitreikt met foto’s van het bijzondere cruiseavontuur.

Van Captain Trainee tot Senior Captain
De pakketten sluiten, net zoals in ‘real life’, aan bij drie ‘levels’: Captain Trainee, Captain en Senior Captain. Bij pakket ‘Captain’ krijgt de mini-kapitein in spé een echte kapiteinspet cadeau met kapiteinshandtekening. Senior Captains mogen het kapiteinsuniform mee naar huis nemen. ‘Captain for a Day’ is er vanaf € 50,- per kind.

Meer informatie: www.costacruises.nl


Over Costa Cruises:
Al ruim 66 jaar varen de schepen van Costa Cruises (www.costacruises.nl) over de wereldzeeën en leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid en gastronomie, waarmee ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning worden aangeboden. De vloot is de grootste van Europa en bestaat uit 14 schepen varend onder Italiaanse vlag. Het nieuwste schip de Costa Diadema is sinds oktober 2014 in de vaart.