KLM wint Airline Food Award 2012

15 januari 2013

Vliegticketzoekmachine Skyscanner heeft voor het tweede jaar op rij de European Airline Food Awards uitgereikt. KLM ging er met de eerste plek vandoor in de categorie lange vluchten.

Meer dan 550 door Skyscanner geselecteerde reizigers en bloggers hebben hun ongezouten mening gegeven over het culinaire aanbod aan boord van vliegtuigmaatschappijen. De gerechten zijn beoordeeld op smaak en presentatie.

Voor wie wil genieten van een echt culinair hoogtepunt op een lange vlucht is bij de KLM aan het juiste adres. Neerlands trots is eerste geworden in deze categorie en wordt gevolgd door Aeroflot, SAS, Air France en British Airways.

In de low-cost categorie heeft Pegasus, onderdeel van Turkish Airlines, de eerste positie weten te bemachtigen. Flybe (British Airways) won de tweede plek gevolgd door Monarch, EasyJet en het Spaanse Vueling eindigt op de vijfde plek.

In de categorie ‘Korte vluchten’ is Scandinavian Airlines (SAS) de grote winnaar. Lufthansa verdient een tweede plek en de winnaar van vorig jaar, Turkish Airlines, eindigt dit jaar op de derde plek, net voor British Airways en het Russische Aeroflot.

Een Skyscanner onderzoek onder meer dan 1500 internationale reizigers toont ook aan dat 54% vindt dat over het algemeen het eten in vliegtuigen nu redelijk goed is. Driekwart hiervan vindt dat het een stuk verbeterd is in vergelijking met vorige jaren. De maaltijden in vliegtuigen worden nu zelfs zo lekker dat 43% toegeeft weleens met afgunst naar de maaltijdkeuze van buurman of buurvrouw te kijken. 

Skyscanner European Airline Food Awards 2012

Top 5 Maaltijden van budgetmaatschappijen
1. Pegasus
2. Flybe
3. Monarch
4. easyJet
5. Vueling

Top 5 Maaltijden op korte vluchten (<6uur)
1. SAS
2. Lufthansa
3. Turkish Airlines
4. British Airways
5. Aeroflot

Top 5 Maaltijden op lange vluchten (>6uur)
1.  KLM
2.  Aeroflot
3.  SAS
4.  Air France
5.  British Airways

Voor meer informatie zie www.skyscanner.nl of volg ons op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)

Voor de European Airline Food Awards, zijn meer dan 550 Europese reizigers en bloggers geselecteerd. 

Elke maaltijd kreeg een score van 1 tot 10 van de deelnemers die hadden gevlogen met de bewuste vliegmaatschappij in de laatste drie maanden.

In dit onderzoek zijn 19 vliegtuigmaatschappijen uit Europa beoordeeld.

Low-cost maatschappijen werden beoordeeld als ‘budget’ maatschappijen waar maaltijden aan boord gekocht kunnen worden. De luchtvaartmaatschappijen in de categorie ‘korte vluchten’ zijn geclassificeerd als nationale luchtvaartmaatschappijen die maaltijden serveren die zijn inbegrepen of vooraf betaald op vluchten van minder dan 6 uur in de economy klasse. Voor het onderzoek golden vluchten langer dan 6 uur als ‘lange  vluchten’.
 
Het onderzoek is uitgevoerd door OnePoll en Skyscanner in het Verenigd Koninkrijk. Skyscanner heeft de internationale resultaten verwerkt. 

Voor het tweede onderzoek heeft Skyscanner meer dan 1500 reizigers van 53 verschillende landen ondervraagd over maaltijden aan boord van vliegtuigmaatschappijen.