Kroatisch eiland Rab nu ook per watervliegtuig bereikbaar

15 januari 2015

Sinds kort is er een spectaculaire manier bijgekomen om Rab te bezoeken: het eiland is vanuit diverse Kroatische plaatsen bereikbaar per watervliegtuig. Aankomst direct in de haven van de prachtige oude stad.

De reis naar Rab is vanaf nu een attractie op zich. Opstappen op het watervliegtuig naar Rab kan vanuit Zagreb, Split en Pula. Dit opstappen gaat stressloos, met een snelle controle en boarding om snel op te stijgen en te  genieten van de wonderbaarlijke Kroatische kust. Het uitzicht op de bijzondere Kroatische kust met talloze groene eilandjes in de fonkelende blauwe zee op 2.5 duizend meter hoogte is onvergetelijk.

De vlucht gaat dan ook veel te snel: vanaf Split wordt al na 45 minuten geland in de haven op wandelafstand van de oude stad. Deze stad Rab wordt door velen beschouwd als de mooiste oude stad van Kroatië, en heeft een kenmerkend uitzicht met vier klokkentorens. In de zomer is het een geliefde aanlegplaats voor luxe jachtbezitters. Als een van de weinige Kroatische bestemmingen heeft het eiland zandstranden.

De watervliegtuigen vliegen het hele jaar. Het is raadzaam tijdig te boeken aangezien er maar 19 passagiers per vlucht meekunnen. ‘Travel light’ is belangrijk: er mag maximaal 15 kilo bagage worden meegenomen, naast een kleine handbagage.

Meer informatie en boekingen op de European Coastal website http://www.ec-air.eu/en/destinations/rab/

Algemene informatie over Rab is te vinden op www.rab-visit.com