Kroatische regio Istrië heeft meeste top campings

27 februari 2009

Kroatische regio Istrië heeft meeste top campings

De belangrijkste redenen voor de populariteit van kamperen zijn het gevoel van vrijheid en de ‘terug naar de natuur’ ervaring. Istrië, de Kroatische regio met de meeste topcampings, een overweldigende natuur en uitsekend bereikbaar, komt hier volledig aan tegemoet.

Kroatië kent een lange traditie van kamperen en heeft dan ook een groot aantal campings. Opvallend aan het aanbod is dat deze campings uitzonderlijk goed gelegen zijn, te midden van de goed bewaarde natuur en aan zee. De Kroatische Camping Unie heeft een lijst samengesteld van 32 top campings. Deze campings zijn zonder uitzondering perfect gelegen, in de schaduw van mediterrane vegetatie, direct aan zee, goede sport- en recreatie mogelijkheden, winkel aanbod, faciliteiten voor kinderen, voorzieningen voor mindervaliden en natuurlijk uitstekend en schoon sanitair. De criteria om op de lijst te komen zijn duidelijk, campings moeten aan een van de volgende eisen voldoen: de camping moet de officiële Kroatische vier sterren categorie hebben, in de ANWB gids een cijfer van 8 of hoger hebben of in de Duitse ADAC voor het sanitair, voorzieningen en ligging tenminste drie sterren hebben.

Erg prettig is dat 19 van deze 32 top campings liggen in het voor Nederland uitstekend bereikbare Istrië. Istrië heeft dan ook een goede camping reputatie en elk jaar weten weer meer Nederlanders de weg naar dit Kroatische schiereiland te vinden. De gastvrijheid, de gastronomie, de authentieke mediterrane sfeer, ongerepte kustlijn en activiteiten die variëren van eilandhoppen tot grotten verkennen, wijnroutes rijden tot Venetië zien of het verkennen van een gedeelte van de honderden kilometers fietspaden, het is teveel voor één vakantie. Steeds meer Nederlanders verliezen hier hun hart en laten het niet bij een eenmalig bezoek,.

Meer informatie op www.camping.hr Algemene informatie over Istrië op www.istra.hr