Lewis Hamilton maakt pitstop op Barbados voor Festival of Speed

Op 8 mei 2016 ontvangt het Bushy Park-circuit op Barbados een speciale gast: drievoudig wereldkampioen Formule I Lewis Hamilton. Tussen de Formule I Grand Prix races van Sochi en Barcelona maakt hij tijd vrij voor een high-speed bijdrage aan de viering van 50 jaar onafhankelijkheid van Barbados. 

Het Festival of Speed is een negen uur durend programma gevuld met al het moois en snels op twee en vier wielen. De line-up is een spannende greep uit de wereld van de autoraces en motorsport. Zo maken British Superbike en Micro Banger kampioenen uit Groot-Brittannië hun opwachting naast Monster Truck en Stunt Bike sterren uit de Verenigde Staten. Een ander hoogtepunt zijn de races van de Suzuki Challenge Series Swift Cup en SR3 Cup. Het festival is een van de vele events die dit jaar staan geprogrammeerd om 50 jaar onafhankelijkheid te vieren.

Hamilton opent festival
Hamilton opent het festival en legt daarvoor ruim 16.000 kilometer af tussen de vierde en vijfde ronde van het Formule I Grand Prix 2016 wereldkampioenschap. De zondag ervoor, 1 mei, rijdt hij in Sochi waar hij voor een hattrick gaat, Hamilton is de enige winnaar sinds het Russische circuit zich aansloot bij het Formule I circus in 2014. In het weekend van 15 mei hoopt hij zijn overwinning te herhalen in de Spaanse GP in Barcelona.

Het is de tweede keer dat Hamilton in het Formule I seizoen een guest appearance maakt op Barbados, twee jaar geleden deed hij dat tijdens het Top Gear festival. Speciaal vanwege de viering van 50 jaar onafhankelijkheid komt Lewis wederom langs, ook omdat hij een groot fan is van Barbados en van het Bushy Park-circuit.

Tickets voor het Barbados Festival of Speed zijn er vanaf Bds $50 / plusminus €25,- (volwassenen) en $25 / plusminus €12,50 (kinderen tot 12 jaar), online via www.bushyparkbarbados.com

Algemene toeristische informatie over Barbados op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL