Lieve Max, het is hier fantastisch..!!

16 juli 2013

Hoewel de hond vaak wordt gezien als beste vriend van de man zijn het de vrouwen die hun hond het meeste missen op vakantie. Vrouwelijke hondenbezitsters missen hun trouwe viervoeter zelfs meer dan hun partner, vrienden of familie als zij op reis zijn.

Vliegticketzoekmachine Skyscanner hield onderzoek onder 1000 hondenbezitters en ontdekte dat terwijl mannen hun partner het meest missen wanneer zij zonder hen op vakantie zouden gaan, vrouwen juist aangeven hun hond het allermeest te missen. Slechts 21% van de vrouwen gaf aan ook hun partner het meest te missen, maar een meerderheid van 37% verkiest hun geliefde viervoeter.

Maar daar blijft het niet bij. Sommige baasjes gaan erg ver om in contact te blijven met hun huisdier terwijl ze op vakantie zijn. 40% belt of smst vanuit het vakantieadres om te checken of alles goed gaat met Max en 14% geeft toe weleens tegen hun hond te praten aan de telefoon. 5% gaat nog een stapje verder en skyped met hun hond en 6% stuurt zelfs heel traditioneel een kaartje.

Het onderzoek toont ook aan dat veel reizigers zich niet compleet voelen als zij zonder hun trouwe viervoeter op vakantie gaan en 22% neemt daarom een foto mee van hun hond. Hoewel de hond de reiziger niet weerhoudt om op vakantie te gaan, geeft toch 3% aan de vakantie weleens eerder afgebroken te hebben vanwege het missen van hun hond.

Gezien deze uitkomst is het dan ook niet verwonderlijk dat meer dan de helft aangeeft de hond gewoon mee te nemen op vakantie. Een op de vijf zegt zelfs nog nooit zonder hond op vakantie te zijn geweest en 20% zegt dat het gezelschap van hun hond de vakantie compleet maakt. Nog meer dan wanneer hun eigen kinderen of vrienden mee zijn.

Baasjes blijven in contact met hond op vakantie

Bellen of sms’en over hoe het gaat

40%

Praten tegen hond aan telefoon

14%

Een kaartje sturen

6%

Voegt naam hond toe op kaartje

 5%

Skype

5%

Video link

2%

 

Over Skyscanner:

 

·         Skyscanner is Europa ’s leidende vliegticketzoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.

·         Skyscanner is opgericht in 2003 door de drie IT professionals Gareth Williams, Barry Smith and Bonamy Grimes en is de nummer 1 vliegticketzoekmachine in Europa en de nummer 3 wereldwijd met meer dan 50 miljoen bezoekers per maand.

·         De website is beschikbaar in 40 landen en 30 verschillende talen.

·         De zeer goed beoordeelde gratis mobiele app van Skyscanner is beschikbaar voor iPhone, iPad, Android, Windows, BlackBerry en Windows 8 apparaten en is meer dan 20 miljoen keer gedownload.

·         Het hoofdkantoor is gevestigd in Edinburgh met een tweede kantoor in Glasgow. Skyscanner heeft ook kantoren in Singapore en Beijing en is van plan om in 2013 een kantoor te openen in Miami.