Maak kennis met de nieuwste avontuurlijke bestemming: Ras Al Khaimah

13 november 2019

Zoeken jouw klanten een onvergetelijk Arabisch avontuur? In een gastvrij en authentiek, nog best wel onbekend land, in het Midden-Oosten? Laat je inspireren door de bestemming Ras Al Khaimah, het meest noordelijk gelegen emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Een fascinerend land met duizenden jaren geschiedenis, uitzonderlijke natuur en een heerlijke cuisine inclusief wereldstranden, op slechts 45 minuten rijden van Dubai International Airport.

Authentiek avontuur met een Arabische roadtrip

Ras Al Khaimah, ook wel RAK genoemd, is een van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) vormen. Het authentieke boetiekemiraat dat grenst aan Oman is klein maar fijn en telt slechts 345.000 inwoners. Zij ontvangen je meer dan gastvrij in hun land dat alles voor een ontspannen én avontuurlijke vakantie op postzegelformaat heeft. Het stadsleven in de hoofdstad (met dezelfde naam als het emiraat) is bruisend, de 64 km lange kustlijn met fraaie zandstranden uit het boekje en de natuur met woestijn, groen en bergen uniek. De rust, charme en historie van RAK zijn een ideaal vetrekpunt voor een Arabische roadtrip. Drie kwartier toeren en je beland in de extreme luxe en het spektakel van Dubai, Abu Dhabi is 2,5 uur rijden en de fjorden van Mussandam in buurland Oman liggen 30 autominuten verderop.

Weer en klimaat Ras Al Khaimah: winterzonbestemming

RAK heeft een subtropisch- en woestijnklimaat met het hele jaar door warme temperaturen, zonnig weer en onregelmatige regenval. Tussen november en april is de gemiddelde dagtemperatuur 28 C° en zomers schommelt deze rond de 35 C° tot soms 45 C° in de maand juli. In de wintermaanden is het koeler en dus aangenamer. Door de aanwezigheid van de bergen, regent het in Ras Al Khaimah meer dan in de andere emiraten. Leuk feitje: ongeveer om de vijf jaar valt er sneeuw in Jebel Jais, met 1680 meter de hoogste bergtop van de VAE.

Familievriendelijk en ideaal voor een romantische getaway

Van intieme boutique hotels, all inclusive resorts tot iconische, luxe vijfsterrenaccommodaties, Ras Al Khaimah heeft een prettig overnachtingsaanbod voor diverse doelgroepen. Gezinnen met kinderen ontdekken dat RAK een zeer familievriendelijke, veilige en relaxte vakantiebestemming is. Hotels hebben ruime familiekamers, organiseren activiteiten voor jong en oud en vrijwel elk hotel heeft een kids club. Maar, een heerlijk verblijf voor twee is ook zo geregeld in hotels met adults only lounges, zwembaden en restaurants met gedeeltes voor volwassenen. Een letterlijk romantisch hoogtepunt is een picknick in Jebel Jais bij een adembenemende zonsondergang.

Van strand, Via Ferrata tot ziplinen op grote hoogte

Tophotels, premium resorts en wereldstranden verruilen reizigers in RAK moeiteloos voor natuur, cultuur en avontuur. Zo mag je het National Museum of Ras Al Khaimah en Jazirat Al Hamra, het oude spookdorp gemaakt van koraal, niet missen. Daarnaast trakteert het emiraat als enige op een enorm gevarieerd landschap met een mix van terracottawoestijngebieden, groene vlaktes, mangroven, rotsachtige bergen en lagunes. Deze natuur nodigt uit tot tal van avonturen. De woestijn bedwing je met een 4WD jeepsafari of een kamelentocht, bij Jebel Jais klik je jezelf vast om 2,83 km lang te zoeven met ’s werelds langste zipline en rotswandklimmers halen hun hart op de uitdagende Via Ferrata. Tot slot is de Arabische Golf de plek voor wakeboarding, waterskiën, vissen en windsurfen en kun je zelfs kanoën door mangroves met een blik op de flamingopopulaties. Ras Al Khaimah werd vorig jaar niet voor niets uitgeroepen tot ‘Leading Adventure Tourism Destination 2018 Middle East’.

Word RAK Travel Master & win!

Er valt nog veel meer over RAK te vertellen en te ontdekken. Meld je daarom nu aan voor de interactieve online e-learning cursus en word als een van de eerste een gecertificeerde RAK Travel Master. Fijne bonus: met het behalen van het certificaat maak je als reisprofessional kans op mooie reisprijzen.