Maistra Inc. opent eerste design hotel in Istrië

1 juli 2011

Het eerste vijf sterren design hotel in Kroatië heeft haar deuren geopend voor gasten. Het nieuwste hotel van de Maistra keten heeft bijna 46 miljoen euro gekost en dit maakt het een van de grootste investeringen in het toerisme van Kroatië van de afgelopen jaren.

Met de opening van dit nieuwe hotel is er een einde gekomen aan een investeringsplan van Maistra Inc. ter waarde van bijna 300 miljoen euro. Met de afronding van meerdere ambitieuze en kwalitatieve projecten zijn Rovinj en Vrsar in Istrië goed op de kaart gezet als meest aantrekkelijke bestemmingen aan de Adriatische kust. Ook is Kroatië met de opening van het Lone Hotel lid geworden van het internationale lifestyle merk genaamd Design Hotels AG. ‘’Dit zorgt voor groeiende potentie wat betreft uitbreiding in nieuwe markt segmenten, een sterkere marktpositie en herkenbaarheid in buitenlandse markten’’, zegt Tomislav Popovic, voorzitter van de Board of Maistra Inc.

Het voorbereidend werk van het hotel duurde drie jaar en de bouw duurde 9 maanden. Het 3LHD architectuur team, met architect Silvio Novak als begeleider, was verantwoordelijk voor de realisatie van het project. Het interieur en hoteluitrusting zijn een resultaat van een samenwerking tussen jonge Kroatische designers. Product design groep Numen heeft de meubels ontworpen en fashion designers van I-Gle Studio hebben de uniformen van het personeel ontworpen.

Lone Hotel is gelegen op een prachtige locatie aan het strand in het honderd jaar oude Mediterranean Forest Park van Zlatni en ligt vlakbij het centrum van Rovinj. Het hotel maakt deel uit van de Monte Mulini zone. Deze zone biedt 750 ingerichte ruimtes en is daardoor geschikt voor grote MICE evenementen gedurende het hele jaar.

Het nieuwe design hotel heeft 248 ruime, modern ingerichte ruimtes met zeezicht waarvan 236 kamers, 11 suites en 1 president suite. Verder biedt het hotel twee restaurants, een sushi & seafood bar, kinderclub en een nachtclub/bar waar jazz concerten, musicals en verschillende culturele evenementen worden gehouden. Kortom, een prachtig designhotel in Istrië met verschillende functies.

Meer informatie over Hotel Lone is te vinden op www.maistra.com
Meer informatie over Istrië in het algemeen is te vinden op www.istra.hr.