Mint Hotel Tower of London opent deuren

21 december 2010

Mint Hotel Tower of London – het grootste hotel in the City opent haar deuren

Londen/Amsterdam, 20 december 2010 – In de City of London, het historische en financiële hart van de Engelse hoofdstad, opent vandaag het nieuwgebouwde Mint Hotel Tower of London. Met 583 kamers is dit het grootste hotel in de City. Het hedendaagse nieuwe hotel bevindt zich op een fantastische locatie in het historische Pepys Street, te midden van het historische en moderne gedeelte in het hart van de City. Mint Hotel Tower of London heeft zeven Tower View Suites, twee Thames Suites en zeven Courtyard suites. Deze suites hebben een ruime living, apart eetgedeelte, slaapkamer en badkamer.

De hotelgroep, vorige maand omgedoopt van City Inn naar de meer bij het niveau en uitstraling passende naam Mint Hotel, heeft nu zeven hotels in Birmingham, Bristol, Glasgow, Leeds, London Westminster en Manchester. In het voorjaar van 2011 breidt de groep voor het eerst uit buiten het Verenigd Koninkrijk, met de opening van Mint Hotel Amsterdam op het Oosterdokseiland.

Standaard bij Mint Hotel is gratis Wi-Fi door het hele gebouw, evenals een multimedia iMac entertainment systeem in alle kamers, zodat de gasten in verbinding zijn, zowel zakelijk als privé, met faciliteiten als Skype. Een brede selectie business-, nieuws-, sport- en culturele tv-zenders zijn beschikbaar, evenals een gratis DVD selectie.

De vergaderruimtes en zalen voor evenementen beschikken over panoramische ramen, zodat optimaal genoten kan worden van het daglicht. Ook de SkyLounge in de top van het hotel beschikt over dergelijke ramen. Deze buitengewone ruimte heeft niet alleen vijf van de beste vergader- en evenementruimtes van Londen maar ook een unieke bar met een spectaculair uitzicht. Het zuidelijke terras kijkt uit over de middeleeuwse Tower of London richting de Tower Bridge, terwijl het noordelijke terras weer uitzicht geeft op andere monumenten, zoals het Gherkin building.

De SkyLounge geeft toegang tot grote dakterrassen met sensationeel uitzicht, zitgedeeltes en tuinen met verse aromatische kruiden, waaronder uiteraard munt. Vanaf het dakterras loopt de grootste verticale binnenplaatstuin van Europa over de volle lengte van het gebouw naar het prachtige glazen atrium van de receptie en de Lobby Bar.

Speciale openingstarieven beginnen bij £ 120 (vrijdag en zaterdag) en bij £ 220 (zondag tot donderdag). Meer informatie en reserveren op: www.minthotel.com/toweroflondon