Nederland en Korea zijn closer dan je denkt

7 mei 2021

In 2021 vieren Nederland en Korea 60 jaar diplomatieke banden. De perfecte aanleiding om dit jaar Korea nog meer in het zonnetje te zetten als perfecte reisbestemming!

Veel Nederlandse bezoekers
Dat het land van K-Pop sensaties als de boyband BTS en de oscar winnende film Parasite een aantrekkelijke reisbestemming is, wist je vast al. Steeds meer Nederlanders gaan dan ook naar Zuid-Korea; tien jaar geleden bezochten zo’n 23.000 Nederlanders Korea en vlak voor de uitbraak van de corona-crisis in 2019 was dat aantal gegroeid tot ruim 39.000! Met een succesvol coronabeleid verwacht het land die groei volgend jaar weer voort te zetten.

Een eeuwenoude band
Die bijzondere band ontstond in de 17e eeuw nadat het VOC schip waarop Hendrick Hamel voer schipbreuk leed voor de kust van het Koreaanse eiland Jeju. De schipbreukelingen werden goed behandeld, maar mochten niet weg omdat het Koreaanse Koninkrijk hun land wilde beschermen tegen invasies door het af te sluiten. Na 13 jaar ontsnapte Hamel en schrijf hij een reisverslag waardoor hij in Korea nu nog gezien wordt als de ontdekker die hun land bekend maakte in Europa.

Nauwe samenwerking
Verrassend genoeg hebben Nederland en Korea best veel gemeen. Beide landen hebben een open economie en staan op hoog niveau op het gebied van scholing en techniek. Er wordt dan ook nauw samengewerkt op het gebied van handel en economische samenwerking. Los van het toerisme, zijn IT, finance, logistiek en melkveehouderij belangrijke sectoren waar je Nederland en Korea zij aan zij vindt.

Vandaag de dag
Met 5.000 jaar geschiedenis en als 12e grootste economie ter wereld is Korea vandaag de dag een van de meest trendy culturen ter wereld, gelegen in het hart van Azië en gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland. Het land is makkelijk te bereizen en overal is de fascinerende mix tussen heden, verleden én toekomst te zien. Historische paleizen en prachtige tempels zij aan zij met futuristische wolkenkrabbers. Minimaal even afwisselend zijn de landschappen: vulkanen, eilanden, theeplantages, bamboebossen, rijstvelden en 70% bergen, omgeven door drie zeeën.