Nederlander beboet door Europese modepolitie

4 september 2012

Vliegticketzoekmachine Skyscanner heeft onderzoek gedaan naar de meest modebewuste Europeanen. Niet verrassend blijkt Italië het meest stijlvol geklede land, Nederland wordt echter op modegebied niet hoog aangeslagen.

In het onderzoek werden elf landen beoordeeld op stijl en modebewustheid door respondenten uit dezelfde landen, die zichzelf en andere landen punten konden toekennen. Nederland eindigde op de een na laatste plek, nog wel ruim voor hekkensluiter Rusland. De landen Italië, Spanje en Frankrijk eindigden respectievelijk op een eerste, tweede en derde plaats. Dit is ook niet zo vreemd want hier liggen de mode mekka’s Milaan, Madrid en natuurlijk Parijs.

Engeland eindigde net buiten de top drie op een vierde plek gevolgd door Denemarken, Zweden en Duitsland. De minst stylish verantwoorde landen zijn Turkije, Nederland en op de laatste plek Rusland.

De Denen en Zweden kunnen de Nederlandse kledingstijl absoluut niet waarderen en geven Nederland de laagste score. Maar ook andere landen deelden punten uit die doen denken aan Nederlandse scores op het Eurovisie Songfestival.

De Nederlander zelf is zich van geen mode faux-pas bewust en geeft zichzelf een score van 8 uit 10. De minste punten gaven de Nederlandse respondenten aan de Duitsers en de Russen.

Hoewel Nederlanders bekend staan als nuchter, zal deze uitslag ons volk niet in de koude kleren gaan zitten. Het is waarschijnlijk ook deze nuchterheid die alle stijl de das omdoet.

Over Skyscanner:
Skyscanner is Europa ’s leidende vliegticketzoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.

Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)