Nederlanders gezien als beste sprekers van vreemde talen

23 september 2013

Op 26 september is het ‘Europese dag van de talen’.  Een in dat kader uitgevoerd internationaal onderzoek door vliegticketzoekmachine Skyscanner wijst uit dat Nederlanders als meest ge-taal-lenteerd worden gezien.

In tien landen werd aan in totaal 10.000 panelleden gevraagd welke nationaliteit volgens hen beschikte over de beste kennis van vreemde talen. Bescheiden zijn Nederlanders niet, want maar liefst 60% van de Nederlandse ondervraagden vond dit van toepassing op henzelf, gevolgd door de Zweden met 11,5%. De Zweden, Denen en Duitsers vinden ook zichzelf het beste in vreemde talen, maar noemen Nederland allemaal als tweede. Dat de Britten ook vinden dat Nederlanders het beste zijn in het spreken van vreemde talen, maakt dat Nederland de overtuigende winnaar van dit onderzoek is.  

Voor Nederlanders is het dan ook een must om vreemde talen te beheersen want vrijwel niemand spreekt Nederlands. Dat dit voor buitenlanders ook een verre van  makkelijke opgave is, blijk duidelijk uit dit Skyscanner experiment: http://www.youtube.com/watch?v=BBOlbgxtmJc  

Linda Hoebe, country manager Nederland, zegt: ‘Uit ons experiment blijkt duidelijk dat andere nationaliteiten het erg lastig vinden om het  Nederlands uit te spreken, dus het is maar goed dat wij Nederlanders zo goed onze talen spreken. Als klein land hebben we misschien geen andere keus , maar landen als Denemarken en Zweden deden het niet zo goed als wij dus het is fijn te weten dat Nederlanders hoog aanzien genieten als het gaat om talenkennis.’ 

 

Over Skyscanner:

·        Skyscanner is Europa ’s leidende vliegticketzoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.

·        Skyscanner is opgericht in 2003 door de drie IT professionals Gareth Williams, Barry Smith and Bonamy Grimes en is de nummer 1 vliegticketzoekmachine in Europa en de nummer 3 wereldwijd met meer dan 60 miljoen bezoekers per maand.

·        De website is beschikbaar in 40 landen en 30 verschillende talen.

·        De zeer goed beoordeelde gratis mobiele app van Skyscanner is beschikbaar voor iPhone, iPad, Android, Windows, BlackBerry en Windows 8 apparaten en is meer dan 25 miljoen keer gedownload.

·        Skyscanner heeft meer dan 250 personeelsleden in dienst en het hoofdkantoor is gevestigd in Edinburgh met een tweede kantoor in Glasgow. Skyscanner heeft ook kantoren in Singapore en Beijing en is van plan om in 2013 een kantoor te openen in Miami.