Nederlanders ontdekken de zoekmachine voor vliegtickets

10 september 2013

Met een nominatie op zak voor ‘Website van het jaar’ in de categorie ‘Vrije tijd en Reizen’ en als nieuwe binnenkomer in de WUA! Top 100 van beste websites zit vliegticketzoekmachine Skyscanner sterk in de lift. Inmiddels worden zowel de site als de apps in Nederland ruim 2 miljoen keer per maand bezocht.

Dat Skyscanner steeds populairder wordt onder het Nederlandse publiek blijkt wel uit de nominatie in de categorie Vrije tijd en Reizen van de jaarlijkse ‘Website van het Jaar’ verkiezing. De notering van Skyscanner.nl in de WUA! Top 100 is eveneens veelzeggend. De WUA! Top 100 Websites 2013 is gebaseerd op 29.720 websitebeoordelingen door 6.290 respondenten over 3.593 websites.

Zelf zoeken overbodig
Ticketwebsites verkopen tickets, Skyscanner zoekt tickets. En doet dat overal, bij alle luchtvaartmaatschappijen, evenals lowcost airlines zoals RyanAir en tussen het aanbod van Nederlandse ticketwebsites, zoals Budgetair.nl, Gate1.nl, etc. Het daadwerkelijke boeken en betalen gebeurt bij de gekozen aanbieder, ticketwebsite of luchtvaartmaatschappij zelf. Zo is de gebruiker verzekerd van de laagste prijs, zonder dat er hiervoor extra kosten worden berekend. Het gebruik van Skyscanner is gratis, evenals de ‘zeer goed’ beoordeelde apps speciaal ontwikkeld voor Android, iPhone, iPad, WindowsPhone en BlackBerry.

Nu ook hotels en autohuur
Voortbordurend op het succes van het zoeken naar tickets, heeft Skyscanner een eveneens krachtige autohuurzoekmachine gebouwd. Ook op het complexe gebied van metasearch naar hotels, heeft Skyscanner met een recente acquisitie van hotelzoekmachine Foggs een grote voorsprong genomen.  Wanneer deze hotelzoekmachine volledig is geïntegreerd, naar verwachting eind van dit jaar, zal Skyscanner niet alleen de snelste, maar ook de meest geavanceerde en veelomvattende reiszoekmachine zijn.

Linda Hoebe, Country Manager Nederland reageert:

“Het verschil tussen een ticketwebsite en een vliegticketzoekmachine samen met de vele voordelen van het laatste lijkt te zijn doorgedrongen tot het grote publiek. Skyscanner.nl heeft momenteel bijna een miljoen bezoekers per maand. De mogelijkheid om honderden luchtvaartmaatschappijen te vergelijken en zo geld en tijd te besparen is de kracht van onze zoekmachine. Daarnaast zijn de zoekfuncties flexibel en wanneer de eindbestemming niet uitmaakt kan er zelfs gezocht worden op ‘overal’ om te zien wat de goedkoopste vlucht is op dat moment.”
 

Over Skyscanner:

 

·         Skyscanner is Europa ’s leidende vliegticketzoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.

·         Skyscanner is opgericht in 2003 door de drie IT professionals Gareth Williams, Barry Smith and Bonamy Grimes en is de nummer 1 vliegticketzoekmachine in Europa en de nummer 3 wereldwijd met meer dan 60 miljoen bezoekers per maand.

·         De website is beschikbaar in 40 landen en 30 verschillende talen.

·         De zeer goed beoordeelde gratis mobiele app van Skyscanner is beschikbaar voor iPhone, iPad, Android, Windows, BlackBerry en Windows 8 apparaten en is meer dan 25 miljoen keer gedownload.

·        Skyscanner heeft meer dan 250 personeelsleden in dienst en het hoofdkantoor is gevestigd in Edinburgh met een tweede kantoor in Glasgow. Skyscanner heeft ook kantoren in Singapore en Beijing en is van plan om in 2013 een kantoor te openen in Miami.