Negen historische locaties in Istrië decor van nieuwe Inspirit evenementen

14 mei 2013

Istra Inspirit biedt dit seizoen een nieuwe dimensie aan een reis naar Istrië: het verleden. Negen historische locaties in Istrië vormen deze zomer letterlijk het toneel van dit bijzondere initiatief.

Istria Inspirit is een serie van evenementen waarmee geschiedenis herleeft. Het is een totaalbeleving, waarbij acteurs tegen een authentieke achtergrond een bijzondere legende of gebeurtenis naspelen, gevolgd door speciale menu’s, entertainment, dans en andere verrassingen uit die specifieke tijd.

Zo zijn er negen locaties geselecteerd waar de bezoeker wordt getracteerd op een tijdreis. In kastelen, Romeinse villa’s, stadscentra of musea wordt de bezoeker meegetrokken in de beleving door mee te doen aan een Romeins feest of Barok bal, een Middeleeuwse terechtstelling mee te maken of een kolenmijn te bezoeken. 

Een mooi voorbeeld is gebaseerd op een verhaal van Jules Verne. In zijn boek Mathias Sandorf bereidde de gelijknamige hoofdpersoon een complot voor om Hongarije af te scheiden van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. De samenzwering werd echter ontdekt en Sandorf wordt in het kasteel van Pazin opgesloten om zijn executie af te wachten. Hij weet echter te ontspannen door af te dalen langs de klif in de diepte van de grot van Pazin. Dit avontuurlijke evenement wordt gevolgd door een feest, drank en muziek uit deze periode.

Zo zijn er nog acht andere locaties waar verhalen uit verschillende periodes varierend van 1000 v. Chr. tot 1921 worden nagespeeld en kunnen worden herbeleefd. Meer informatie hierover op http://www.istrainspirit.hr/en
Algemene informatie over Istrië op www.ontdekistrie.nl