Nieuw: directe charter naar Guernsey vanuit Antwerpen

22 maart 2011

Voor het eerst wordt het Kanaaleiland Guernsey vanuit België direct aangevlogen. Op 25 juni start Buro Britain met de charterdienst die wordt gevlogen door Cityjet.

Het kanaaleiland Guernsey heeft alles in zich om van deze charter een succes te maken. Guernsey is zeer afwisselend. De grillige westkust leent zich voor prachtige klifwandelingen, terwijl de oostkust zorgt voor strandvertier. Het lieflijke groene binnenland, met de beroemde Guernsey koeien en de mooie cottages, laat zich goed per fiets of huurauto verkennen. Cultuurliefhebbers komen er ook aan hun trekken. De geschiedenis van Guernsey is, mede door de strategische ligging in het kanaal vlak voor de kust van Frankrijk, zeer bewogen en gaat al terug tot de neolithische tijd. Last but not least is Guernsey in gastronomisch opzicht een topbestemming met vele goede restaurants en culinaire evenementen.

Het aanbod van Buro Britain is al net zo veelzijdig als het eiland zelf. De 8 daagse hotel rondreis ‘Guy’ biedt alle actieve, culturele en culinaire hoogtepunten op Guernsey en Sark in één fantastische reis. Voor individuele reizigers, van gezinnen tot samenreizenden is ook voor elke smaak iets te vinden: van luxe hotels tot appartementen of cottages, eventueel in combinatie met fietshuur. Naar de zustereilanden Herm, Sark en Alderney biedt Buro Britain excursies, boottickets en er zijn ook overnachtingsmogelijkheden. De autoloze eilanden bieden een ‘terug in de tijd’ ervaring te midden van de ongerepte natuur.

De arrangementen van Buro Britain zijn te boeken via de Jetaircenters (www.jetaircenter.be) of www.buroscanbrit.be

Algemene toeristische informatie over Guernsey op www.visitguernsey.com

Guernsey en de zustereilanden Herm, Sark en Alderney ontvangen elk jaar een groeiend aantal Nederlandse bezoekers. De meeste van hen arriveren met de directe Cityjet charter, die wordt uitgevoerd door de touroperators Sunair en Buro Britain. Ook ontvangt het eiland bezoekers per eigen vervoer via de ferry van Condor Ferries vanuit het Franse St. Malo. Vanuit Düsseldorf vliegt Air Berlin direct naar deze bestemming en er zijn tevens mogelijkheden vanuit Antwerpen (in de zomer met Cityjet/Buro Britain) en via Londen Gatwick en Southampton.

Niet alleen het belastingklimaat is hier aangenaam, de Caribische golfstroom die hier passeert zorgt voor een zeer mild klimaat en daardoor een uitbundige subtropische flora. Guernsey is autonoom, maar verbonden aan de Engelse kroon. Het ligt echter veel dichter bij Frankrijk in de baai van St. Malo. Het resultaat is een bijzondere Frans/Britse mix. De eilanden zijn allemaal ongerept, maar de autoloze eilanden Herm en Sark spannen de kroon als paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Guernsey biedt het beste op het gebied van gourmet, historisch erfgoed, wandel- en fietspaden, soft adventure en afwisselende natuur.