Nieuw EU lid in trek bij Nederlanders: sterke groei Kroatische regio Istrië

1 juli 2013

Vanaf 1 juli is Kroatië het 28e EU lid. Nederlanders weten het nieuwe EU land al goed te vinden: tot nu toe ontving de bij Nederlanders populaire regio Istrië al 36% meer Nederlandse bezoekers dan vorig jaar.

Steeds meer Nederlanders ontdekken Kroatië als vakantieland. Het schiereiland Istrië heeft daarin een belangrijk aandeel en ontving in 2012 bijna 160.000 van de ruim 335.00 Nederlandse bezoekers aan Kroatië. Met een groei van 16% ten opzichte van 2011 was dit een recordaantal. Het ziet er naar uit dat dit record verbroken gaat worden, nu al brachten namelijk 36% meer Nederlanders dan vorig jaar een bezoek aan Istrië. 

Dat Nederlanders al goed de weg weten naar het nieuwste EU land komt om te beginnen door de gunstige bereikbaarheid op slechts 1250 kilometer van Utrecht. Daarnaast biedt dit schiereiland alles waar de Nederlandse vakantieganger vrolijk van wordt: goede en schone accommodatie waaronder veel campings die pal aan zee gelegen zijn, mooie oude kustplaatsjes met veel gezellige terrassen, een ongerept binnenland dat zich goed leent voor fietsen of wandelen, een mediterraan klimaat en een verrassend goede keuken. De juli editie van de enjoyistra gids is helemaal in EU sferen en voorziet de bezoeker van gedetailleerde informatie over al deze onderwerpen en daarnaast actuele informatie op het gebied van evenementen die plaatsvinden. Deze gids (Eng/Dui) is ter plaatse bij alle informatiekantoren en accommodaties en campings gratis verkrijgbaar of hier te downloaden.

Algemene informatie over Istrië op www.ontdekistrië.nl

Over Istrië:
Istrië is het hartvormige schiereiland gelegen in het noordwesten van Kroatië. In 2012 ontving het eiland bijna 160.000 bezoekers uit Nederland, een recordaantal. De uitstekende en mooi gelegen campings en de ongerepte kust met de vele historische kustplaatsen zoals Pula, Rovinj en Poreč zijn belangrijke trekpleisters. Het binnenland van Istrië is en het gastronomische aanbod is sterk in opkomst. De wijnroutes, middeleeuwse vestingsteden, eindeloze fietspaden, het agro toerisme en de culinaire hoogstandjes in de groene heuvels en bergen bieden een authentieke vakantie ervaring.