Nieuw op Guernsey: duurzaam kamperen

5 augustus 2011

Het Kanaaleiland Guernsey verwelkomt zijn eerste eco camping. Deze duurzame camping biedt de gasten een ‘true west coast experience’ waarbij de natuur centraal staat.

Deze zogeheten wildcamping is de eerste eco-camping en eco-accommodatie op het eiland met tipi’s waarin gasten kunnen verblijven en luxe badkamer faciliteiten. Gasten hebben de keuze uit twee concepten, Barefoot Canvas en Simple Luxury. In beide gevallen is de tent al opgezet op een mooi en door heggen afgeschermd stuk grond. Barevoot Canvas vereist dat gasten zaken voor dagelijks gebruik meenemen terwijl bij Simple Luxury de klant alleen maar een koffer hoeft te pakken. Kookgerei, bedden en beddengoed; aan alles is gedacht. Er zijn twee soorten tipi’s met elk een verschillende ligging en stijl.

De camping komt voort uit een nieuw duurzaam project op het eiland genaamd WildGuernsey. Dit project biedt een interactieve ervaring waarbij verschillende op maat gemaakte pakketten en activiteiten worden aangeboden, zoals zwemmen, snorkelen, surfen, fietsen, wandelen, vissen en kajakken. Het biedt ook een verscheidenheid aan lokale producten die alleen op Guernsey te vinden zijn.

WildGuernsey demonstreert ook hoe duurzaam te leven en moedigt gasten aan om te genieten van het eiland zonder auto, door het aanbieden van gratis fietsverhuur en openbaar vervoer. Op deze manier kunnen plekken op het eiland bezocht worden die met de auto snel worden gemist en het is gezond en duurzaam.

De camping zelf is gelegen op een van de rustigste plekken van Guernsey met een prachtig uitzicht op de zee en directe toegang tot het strand.

Tot nu toe was Guernsey geen voor de hand liggende kampeer bestemming omdat caravans niet toegestaan waren op het eiland. Daar is deze zomer voor het eerst verandering in gekomen. De campings Vaugrat en Fauxquet Valley hebben hun deuren geopend voor mensen met een eigen caravan.

Meer informatie over WildGuernsey op http://wildguernsey.wordpress.com/

Algemene toeristische informatie over Guernsey op www.visitguernsey.com