Nieuwe app Costa Cruises laat gasten onbeperkt bellen en sms’en

6 februari 2014

Costa Cruises lanceert een compleet nieuwe app voor hun passagiers genaamd MyCosta Mobile. Deze app geeft gasten aan boord de mogelijkheid om zonder kosten  en ongelimiteerd met elkaar contact te houden.

De applicatie voor smartphones en tablets is gemaakt om Costa passagiers de mogelijkheid te bieden om aan boord van alle 14 schepen uit de vloot onbeperkt met elkaar te bellen en te sms’en zonder dat daar enige kosten aan verbonden zijn. De app is zeer gebruiksvriendelijk. Download simpelweg voor de cruise van start gaat de app uit de App store of Google Play store. Eenmaal aan boord hoeft er alleen nog maar verbinding gemaakt te worden met het WiFi netwerk van het schip. Na registratie is MyCosta Mobile klaar voor gebruik.

De app zorgt ervoor dat passagiers met elkaar in contact kunnen blijven door middel van bellen en sms’en, maar kan ook worden gebruikt om naar een andere hut te bellen of naar bepaalde faciliteiten aan boord zoals de restaurants, Spa en tour office.

MyCosta Mobile is beschikbaar voor de iOS 5.0 versies en hoger van de iPhone en iPad. Voor Android is de app beschikbaar voor smartphones en tablets die draaien op Android 2.3 en latere versies. De app is beschikbaar in 6 verschillende talen, namelijk Italiaans, Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees.

Naast de app biedt Costa ook andere digitale kanalen aan om het optimale uit de cruisebeleving te halen.  Zo kunnen passagiers hun ervaringen en foto’s delen in de Millions of Memories (http://millionsofmemories.costacruise.com/en/default.aspx).  Sommige van deze foto’s zijn zelfs geselecteerd voor de 2014-2015 brochure.

Over Costa Cruises:
Al 65 jaar varen de schepen van Costa Cruises (www.costacruises.nl) over de wereldzeeën en leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid en gastronomie, waarmee ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning worden aangeboden. De vloot is de grootste van Europa en bestaat uit 14 schepen varend onder Italiaanse vlag.  Nog een schip is besteld en wordt afgeleverd in oktober 2014. Costa Cruises is RINA gecertificeerd (Italiaans Scheeps Register) met BEST4, een systeem op basis van vrijwillige certificatie en naleving van de hoogste standaard op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid (SA 8000, uitgegeven in 2001), milieu (UNI en ISO 14001, 2004), veiligheid (OHSAS 18001, 2007) en kwaliteit (UNI en ISO 9001, 2008). Alle schepen van de Costa vloot hebben een RINA Groene Ster certificatie waarmee wordt gewaarborgd dat de schepen volgens de hoogste milieu eisen en standaards opereren