Nieuwe Maya-vondst in Midden-Amerika

30 januari 2017

Wegen van meer dan 240 kilometer lang, ontworpen en gebouwd door de Maya beschaving. De recente ontdekking legt het oudste wegennetwerk ter wereld bloot.

Het is ontdekt in het hart van de Petén-jungle, gelegen in Guatemala en dichtbij de grens met Mexico. Volgens Richard Hansen, de directeur van het Mirador Basin archeologische project, bevestigt deze ontdekking dat Guatemala de bakermat van de Maya cultuur is.

Het archeologische project is opgezet in El Mirador, gelegen in het noordelijke gedeelte van het Maya Biosfeer Reservaat. De ontdekte wegen zouden vroeger zijn gebruikt voor het vervoeren van goederen.

Meer Maya ontdekkingen
– In het Copan Archeologische Park kun je de ruïnes van Copán bezichtigen. Het oude hoofdstad van het Maya Koninkrijk staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
– In het Yellow River Archeologische Park doen verschillende Europese en Midden-Amerikaanse onderzoek naar het mysterie van de verdwijning van de Maya’s.
– In het Nuevo Lourdes Archeologische Park zijn de sporen van het dagelijkse leven te bewonderen uit de tijd voor de Spanjaarden.

Consumenten bezoeken voor meer informatie www.visitcentroamerica.com.