Nieuwe website culinair Guernsey

18 mei 2010

Nieuwe website culinair Guernsey

Guernsey lanceert de website www.grubandgastro.co.uk over eten, drinken en restaurants op het Kanaaleiland. De site geeft een compleet beeld van alle restaurants en bars, de specialiteiten, culinaire evenementen en food blogs!

Op Guernsey houden ze van lekker eten. Alleen al in de hoofdstad St. Peter Port bevinden zich ontelbare restaurants met menu’s uit alle hoeken van de wereld. Het eiland Guernsey staat dan ook wereldwijd bekend om haar culinaire capaciteiten. Verse vis en zeevruchten spelen een hoofdrol dankzij de rijke wateren rondom het eiland. Aan land is het de beroemde ‘Guernsey cow’ die met de uitzonderlijke kwaliteit melk de basis legt voor hoogstaande zuivelproducten als ijs of de bij chef-koks geliefde Guernsey boter. Om bezoekers maar ook de lokale bevolking wegwijs te maken in het rijke culinaire aanbod is nu de website gelanceerd.

Liefhebbers van Gourmet hebben naast het ‘gewone’ culinaire aanbod op Guernsey ook nog een keuze uit een groot aantal jaarlijkse culinaire evenementen. Deze worden op de site aangekondigd en er kan via de site gestemd worden op de beste menu’s tijdens het Springtime Guernsey festival.

Kortom een ideale site om een bezoek aan Guernsey culinair voor te bereiden. En om na afloop van de reis het eilandgevoel in huis terug te brengen. Want de site bevat veel recepten waaronder die van ‘Guernsey classics’ als de traditionele Guernsey Gâche (een soort krentencake) en de Guernsey Bean Jar (bonen stoofpot).

Touroperators Sunair en Buro Britain vliegen in de zomer direct naar dit culinaire paradijs. Kijk voor arrangementen op www.sunair.nl of www.burobritain.nl, klik op kanaaleilanden-Guernsey.

Meer informatie op http://www.grubandgastro.co.uk
Algemene toeristische informatie over Guernsey op www.visitguernsey.com

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Meer informatie en/of hoge resolutie beeldmateriaal op www.travelproof.nl/perskamer.html en www.guernseytrademedia.com of via Joke Maassen, tel. 0182–55 05 31, e-mail joke.maassen@travelproof.nl.