Ontvlucht het einde der tijden

11 december 2012

Vliegticketzoekmachine Skyscanner rapporteert een opvallende groei in zoekresultaten naar de twee dorpjes Bugarach in Zuid-Frankrijk en Şirince in Turkije, de enige twee toevluchtsoorden voor het vermeende naderende eind van de wereld.

Voor de toegewijde volgers van de beruchte Maya kalender is het einde van de wereld in zicht want deze kalender loopt op 21 december 2012 af. Sommige mensen geloven dat het  afgelegen dorpje Bugarach ontsnapping biedt. Volgens de aanhangers biedt dit dorpje als enige plek ter wereld  de mogelijkheid om met een ruimteschip af te reizen naar een andere en veilige planeet.

Veel mensen nemen blijkbaar toch het zekere voor het onzekere want het aantal zoekopdrachten bij Skyscanner voor een enkele reis richting het zuiden van Frankrijk zijn in de week voor 21 december met 41% gegroeid.

Frankrijk is niet de enige plek waar een stijging in het aantal bezoekers te zien is. Skyscanner constateert een groei van 30% in het aantal zoekopdrachten naar Şirince, een dorpje in de Turkse provincie Izmir. Ook hier wordt, volgens de profetie, de levens van de aanwezigen gespaard.

Toch gelooft kennelijk niet iedereen dat het einde van de wereld nadert, want in heel Europa lijkt 22 december de meest drukke dag van het jaar te gaan worden om er op uit te gaan. Skyscanner constateert het hoogst aantal zoekopdrachten van het jaar voor deze dag. Een dag waarop mensen naar huis gaan om kerst te vieren of juist willen ontsnappen aan de drukte rondom kerst en er een paar dagen tussenuit knijpen.

Voor de echte gelovigen in de Maya voorspelling is een enkeltje naar Perpignan, wat een uurtje rijden van Bugarach ligt, nu vanaf € 387,- te boeken in de week voor 21 december vanaf Amsterdam. Het andere alternatief, een enkeltje naar Izmir wat een uurtje rijden ligt van het dorpje Şirince, is momenteel vanaf € 230,- te boeken.

*Prijzen zijn gevonden op 7 december voor de periode 14 t/m 20 december 2012

Voor meer informatie zie www.skyscanner.nl of volg ons op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)