Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Filter:

Zeven ‘must eat’ restaurants in Gambia

Lokale producten, verse ingrediënten en de toewijding waarmee gekookt wordt. In Gambia weten ze er raad mee. De traditionele gerechten van de Gambiaanse keuken bestaan voornamelijk uit zelf gevangen of geproduceerde ingrediënten, zoals rijst, pinda’s, kip of vis. Maar ook Italiaanse, Mexicaanse en Libanese gerechten bereiden ze heerlijk.

Centraal-Amerika, een echte ‘foodie’ bestemming

Een explosie van smaken, verschillende tradities en invloeden van de Spaanse en Afrikaanse keuken. De zeven Centraal-Amerikaanse landen beschikken elk voor zich over een unieke gastronomie. Internationaal erkende producten, authentieke gerechten en gastronomische ervaringen brengen de reiziger dichter bij de lokale cultuur.

Waarom je dit jaar nog naar Malawi vliegt

De vriendelijkheid van de bevolking, de diversiteit aan landschappen en de vele (water)activiteiten maken Malawi tot een vakantiebestemming voor iedereen. Voor jong en oud, of je nu wilt relaxen of liever actief bent en of je nu van vogels houdt of van de big five.

9Wonderschone roadtrips en routes door Ontario

Immense meren, rivieren, nationale parken, te gekke steden en veel cultuur. De Canadese provincie Ontario heeft het allemaal. Vanuit hoofdstad Toronto maak je de mooiste roadtrips en liggen de meest bijzondere routes aan je voeten. Daarom: 9 tips voor dit deel van het land van de Maple Leaf.

Tunesië noteert sterke groei toeristen in eerste helft 2017

Tunesië heeft de eerste helft van 2017 bijna 30% meer bezoekers ontvangen dan vorig jaar in dezelfde periode. Het feit dat in veel Europese landen het negatieve reisadvies is opgeheven, droeg sterk bij aan de groei. Het aantal Nederlandse bezoekers groeide met ruim 26%.

Machtige Maya-route: in het spoor van 2000 jaar geschiedenis

De mooiste en meest geavanceerde Maya-sites liggen in het hart van de jungles van Centraal-Amerika. Leer ’s werelds meest ontwikkelde volk kennen met de machtige Maya-route langs 4 magische Maya-steden, vaak off the beaten track.

Topfestivals in Tunesië: electronic Djerba FEST en Tabarka Jazz Festival

Vernieuwende dj’s, producers en visual art op het prachtige eiland Djerba tijdens het driedaagse electronic Djerba FEST. Jazz en andere muziekstijlen zoals funk en latino bepalen het programma van het swingende Tabarka Jazz Festival. Juli is festivalmaand in Tunesië.

Barcelona Express: grootste liftwedstrijd start voor het eerst in Nederland

Op maandagochtend 3 juli 2017 start voor 300 Nederlanders op het Museumplein in Amsterdam het liftavontuur van hun leven met de Barcelona Express. Een spannend nieuw reisconcept dat twee round-the-world vliegtickets oplevert voor het team dat als eerste in Barcelona aankomt.

Luxe vakantievieren in Centraal-Amerika: 7 exclusieve hotels en villa’s

Een selectie van 7 verfijnde boutique hotels, watervilla’s en vijfsterrenresorts in Centraal-Amerika. Als luxe uitvalsbasis om koloniale steden, exotische stranden en unieke natuur te verkennen. Van Belize, Nicaragua tot Guatemala.

India met kinderen: 9Weergaloze vakantie-ideeën

India is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je de hele familie mee op sleeptouw wilt nemen. Het land is overweldigend, dat is waar. Maar, wie avontuurlijk is ingesteld, goed voorbereid op reis gaat en een behapbaar plan uitstippelt (de afstanden zijn groot), kan zich verheugen op een memorabele paar weken. Daarom: 9 weergaloze vakantie-ideeën voor India met kinderen.