Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 Filter:

Grote groei Nederlanders naar Gambia

Uit de recent gepubliceerde cijfers van het Gambiaanse Ministerie van Toerisme blijkt dat de populaire West-Afrikaanse bestemming afgelopen jaar 24,7% meer buitenlandse bezoekers heeft verwelkomd. Met een totaal van ruim 256.000 bezoekers werd het bezoekersaantal van voor de Ebola-crisis in de regio (in 2014/15) zelfs overtroffen.

Sterke groei Nederlandse economie: reisindustrie profiteert van toenemende bestedingen

Goed nieuws! De Nederlandse economie is afgelopen jaar met 2,1 procent gegroeid. Hiermee bereikt het de sterkste groei sinds 2007. Ook voor 2017 voorziet De Nederlandsche Bank (DNB) dat we het beter gaan doen dan verwacht.

Breng Pasen feestelijk door in Midden-Amerika

Pasen is de perfecte tijd om een bezoek aan Midden-Amerika te brengen. De vele processies, legendarische paasbomen, lokale lekkernijen en kleurrijke vloerkleden zijn niet weg te denken tijdens de Semana Santa, ofwel de Heilige Week.

Jongeren steeds meer in voor een cruisevakantie

Dit is een van de trends die CLIA, internationale brancheorganisatie van cruiserederijen, signaleert in hun net uitgebrachte jaarlijkse trendrapport ‘State of the Cruise Industry 2017’. Hierin voorspelt CLIA zes belangrijke cruise reistrends.

Groei aantal boekingen via smartphone

Het afgelopen jaar is 81 procent van de vooraf geregelde reizen online geboekt. Het aantal boekingen via de smartphone is daarbij licht aan het groeien.

Nieuwe Maya-vondst in Midden-Amerika

Wegen van meer dan 240 kilometer lang, ontworpen en gebouwd door de oude Maya’s. Deze ontdekking werd onlangs bekendgemaakt. Het gaat vermoedelijk om het oudste wegennetwerk ter wereld.

Barbados zet Sir Cliff Richard in het zonnetje met Golden Jubilee Award

Sir Cliff Richard viert dit jaar niet alleen zijn 58e jaar in de muziekbusiness, ook ontving hij uit handen van de Minister van Toerisme van Barbados een Golden Jubilee Award. Een erkenning voor zijn liefde en inspanningen voor dit Caribische eiland.

Verwachting vakantiejaar 2017 positief

De Nederlandse vakantiegangers hebben het afgelopen jaar vaker de koffers gepakt dan in 2015. Weliswaar met een stijging van 1 procent, maar dat zijn toch 35,5 miljoen reizigers. Voor komend jaar verwacht onderzoeksbureau NBTC-NIPO een groei van zo’n 2 procent meer vakanties.

Midden-Amerika presenteert ´Mayan Caribbean´

Guatemala en Honduras hebben ‘Mayan Caribbean’ als nieuw toeristisch initiatief gepresenteerd op FITUR in Madrid. Het initiatief streeft ernaar om de haalbaarheid van duurzame ontwikkelingen in beschermde gebieden in kaart te brengen.

Midden-Amerika voor een magische last-minute jaarafsluiting

De zeven Midden-Amerikaanse landen bieden een unieke mix van cultuurhistorie, geweldige stranden, imposante berggebieden en tradities. Voor een echt magische jaarafsluiting met exotische en avontuurlijke elementen de juiste keuze.