Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 Filter:

Nieuw: 5-daags Barbados Independent Film Festival (BIFF)

Het jaar 2017 begint op Barbados met het nieuwe Barbados Independent Film Festival (BIFF). Van 11 tot en met 15 januari presenteert het BIFF een fijne selectie films en documentaires over de kracht van de mensheid, de toekomst en het milieu. Onder meer Andrew McCarthy, acteur (St. Elmo’s Fire), schrijver en regisseur (Orange is the New Black) is jurylid.

Cruisevakantie 2017 vanuit Amsterdam: enkeltje Rome of retour Spitsbergen

Hoe relaxt is dat: opstappen in Amsterdam voor een 9 tot 14-daagse cruisevakantie en eindigen in Civitavecchia (Rome) of Marseille. Het kan met een enkeltje cruisen van Costa Cruises. Maar, een retour Amsterdam-Spitsbergen per cruiseschip kan ook.

Barbados viert 50 jaar onafhankelijkheid van Groot-Brittannië

Op 30 november 1966 vierde het eiland Barbados de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië met het hijsen van de blauw-gele vlag en het spelen van het volkslied. Diezelfde ceremonie wordt dit jaar op 30 november herhaald om 50 jaar onafhankelijkheid te vieren, samen met parades en muziek- en kunstfestivals die de Bajan-cultuur en de Britse roots in de spotlight zetten.

SAS passagiers spelen hoog spel tegen topschaker Magnus Carlsen

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is een samenwerking aangegaan met de wereldkampioen schaken Magnus Carlsen. Dit geeft reizigers de unieke mogelijkheid het op te nemen tegen de hoogst genoteerde schaakspeler in de geschiedenis.

Cruiseschip van de toekomst heeft ‘green cruising design’

Hoe ziet het cruiseschip van de toekomst er uit? De visie van Costa Cruises gaat vooral uit van een ‘green cruising design’ met aandacht voor duurzaamheid en hergebruik plus een state-of-the art interieur. Te zien aan de nieuwste Costa-schepen die in 2019 en 2020 in de vaart gaan en worden aangedreven door het schonere LNG.

Barbados Food and Rum Festival 2016: hommage aan lokale Bajan-keuken

Op 30 november 2016 viert Barbados 50 jaar onafhankelijkheid. Reden om tijdens het Food and Rum Festival dit jaar een eerbetoon te brengen aan de rijke Bajan-keuken. Sterrenchefs als Jean-Georges Vongerichten, Craig Harding en Jason Howard behoren tot de culinaire line-up.

Culinair cruisen: kies uit de beste keukens op zee

Uit eten gaan is altijd een goed idee. Maar, welke keuken kies je: wordt het Japans, Italiaans of fusion? Met een cruisevakantie schuif je aan waar je maar wilt en reis je dagelijks langs wereldkeukens terwijl je vaart langs Cinque Terre, Marseille en Mallorca.

Barbados noteert groei bezoekersaantallen en nieuwe vluchten vanuit Europa

Het gaat goed met het toerisme naar Barbados. Het totale aantal bezoekers in de eerste helft van dit jaar groeide met 5.6% ten opzichte van dezelfde periode in 2015, dat al een recordjaar was. Nederland doet goed mee, en noteerde na een zeer goede maand augustus zelfs een toename van 8.7% tot nu toe.

Retroreis naar de Sovjettijd op Spitsbergen

Hotels in communistische stijl, een eigen bierbrouwerij en communistische curiositeiten uit de Sovjettijd. Het Sovjettoerisme ontluikt op Spitsbergen in Russische mijnwerkersdorpen als Barentsburg, Pyramiden en Grumant.

SAS investeert fors in next generation onboard WiFi en hightech vliegtuiginterieur

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS investeert 50 miljoen euro in snelle onboard WiFi-verbinding op alle korte- en middellange afstandsvluchten. Dankzij een samenwerkingen met ViaSat, krijgen SAS-passagiers een onboard internetverbinding van minimaal 12 Mb per seconde, de snelste op de Europese markt. In het verlengde daarvan wordt een nieuw, hightech vliegtuiginterieur geïntroduceerd.